Βιέννη - Η αρχοντική & κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Ευρώπης! - Ferry Center

Βιέννη – Η αρχοντική & κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Ευρώπης!

Vienna

Επισκεφθείτε την πιο αρχοντική, κοσμοπολίτικη και… πολιτισμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης!

Η Βιέννη αποτελεί μια πόλη με τεράστια, καταπράσινα πάρκα στο κέντρο της πόλης, ελάχιστα αυτοκίνητα στους δρόμους, σημαντικά μουσεία, επιβλητικά παλάτια, ιστορικά καφέ, ανυπέρβλητα έργα Τέχνης, υπέροχα γλυκά και υποδειγματικές δημόσιες συγκοινωνίες.

Στο μουσείο Hofburg παίρνοντας αποφάσεις για το μέλλον της τότε Αυστρο-Ουγγαρίας ο αυτοκράτωρ Φραγκίσκος-Ιωσήφ υπάρχουν ξεχωριστές συλλογές από τις πορσελάνες και τα πολύτιμα ασημικά του παλατιού. Στο ίδιο-πελώριο-κτίριο, στεγάζεται και η Εθνική Βιβλιοθήκη της Βιέννης, η αίθουσα με τη συλλογή των Αυτοκρατορικών θησαυρών καθώς και η περίφημη Ισπανική Σχολή Ιππασίας με τις εντυπωσιακές επιδείξεις ειδικά εκπαιδευμένων αλόγων.

Σε απόσταση περίπου 15 λεπτών από τον κεντρικό σταθμό τρένων της Βιέννης (Westbahnhof), βρίσκονται τα θερινά ανάκτορα Schönbrunn που βρίσκονται στα περίχωρα της Βιέννης. Το Schönbrunn, αποτελούσε το εξοχικό των Αυτοκρατόρων της Αυστρίας. Μαζί με τους ανεπανάληπτους κήπους του, το Schönbrunn, ανακηρύχθηκε από την Unesco, ως μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Το παλάτι διαθέτει συνολικά 1.441 δωμάτια εκ των οποίων στα διαμερίσματα της Μαρίας-Θηρεσίας ο Μότσαρτ σε ηλικία 6 ετών έδωσε το πρώτο του κονσέρτο.

Τα επιβλητικά κτίρια είναι ίσως το πιο κοινό χαρακτηριστικό της Βιέννης. Ένα ακόμη τέτοιο, είναι και το πρώην ανάκτορο Belvedere, που απέχει ελάχιστα από τη Βιέννη και σήμερα στεγάζει πολύτιμα έργα τέχνης και μοναδικούς πίνακες ζωγραφικής.

 

Museums Quartier: η «γειτονιά» της τέχνης

Ένα μοναδικό «σύμπλεγμα» μουσείων στην καρδιά της Βιέννης, που στεγάζει δεκάδες πολιτιστικές δραστηριότητες. Εκθέσεις ζωγραφικής, μοναδικές συλλογές έργων τέχνης, προβολές ταινιών, παρουσιάσεις καλλιτεχνικών δρώμενων κ.α. αποτελούν την πολύχρωμη «ρουτίνα» της πιο ενδιαφέρουσας «γειτονιάς» της Βιέννης.

 

Καθεδρικός Ναός Αγ. Στεφάνου

Χτίστηκε το 1147 και για αρκετά χρόνια υπήρξε το υψηλότερο κτίριο της Ευρώπης με ύψος που φθάνει τα 137 μέτρα. Αποτελεί ορόσημο της αρχοντικής Βιέννης και ίσως πουθενά αλλού στον κόσμο δεν θα δείτε ένα τόσο περίεργο κτίσμα της μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής με πανύψηλη οροφή και ιδιαίτερα επικλινή στέγη.

 

Βιέννη σημαίνει και διασκέδαση. Το μεγαλύτερο ψυχαγωγικό πάρκο της πόλης Prater, με την περίφημη ρόδα που θα σας σηκώσει 200 μέτρα από το έδαφος, θα δείτε τη Βιέννη όπως δεν την είχατε φανταστεί. Κατασκευάστηκε το 1897, ως φόρος τιμής για τα 50 χρόνια μοναρχίας του Φραγκίσκου-Ιωσήφ και από τότε λειτουργεί αδιάκοπα προσφέροντας ώρες κεφιού και διασκέδασης σε Βιεννέζους και μη.

Grinzing και Heuriger: Το πρώτο είναι ένα μαγευτικό χωριό στο βόρειο τμήμα της Βιέννης και το δεύτερο τα πιο ονομαστά καπηλειά της Αυστρίας! Στα υπέροχα και ατμοσφαιρικά αυτά μαγαζιά με τη ζωντανή μουσική εμπνευσμένη από τη βαυαρική παράδοση θα φάτε ζυμωτό ψωμί, υπέροχα τυριά, χωριάτικα λουκάνικα, μεζέδες της βαυαρικής κουζίνας και άφθονη μπύρα.

Πραγματοποιήστε την κράτηση σας στο 2610 634000 & info@ferrycenter.gr