Μόναχο - Παραμυθένιο και κοσμοπολίτικο! - Ferry Center

Μόναχο – Παραμυθένιο και κοσμοπολίτικο!

Η πόλη που ενσαρκώνει το «γερμανικό όνειρο» στην σκιά των βαυαρικών Άλπεων. Η πρωτεύουσα της Βαυαρίας διαθέτει μια πολύπλευρη προσωπικότητα με πτυχές που γοητεύουν καθώς συνδυάζει το μοντερνισμό μιας σύγχρονης μητρόπολης με την επαρχιακή ατμόσφαιρα ενός μεγάλου χωριού, τα ειδυλλιακά πάρκα στις όχθες του Ίσαρ, το βαυαρικό ρουστίκ των υπαίθριων μπυραριών, το σοφιστικέ πνεύμα των πρωτοποριακών θεατρικών σκηνών, τα αριστοκρατικά παλάτια των Βαυαρών ηγεμόνων και τα παγκόσμιας κλάσης μουσεία με το πολυτελές lifestyle. Κρύβει μια πόλη ιδιαίτερα φιλική, με αχανή πάρκα, επιβλητικά παλάτια, καλλιτεχνική δραστηριότητα και εξαιρετικό φαγητό.

Deutsches Museum: Βρίσκεται σε μια όμορφη νησίδα στη μέση του ποταμού Isar. Αποτελεί το μεγαλύτερο μουσείο τεχνολογίας και φυσικών επιστημών παγκοσμίως. Είναι ένα ταξίδι στον κόσμο της αεροναυπηγικής, της αυτοκίνησης, της αστρονομίας, της βιοτεχνολογίας, της φαρμακευτικής, της μεταλλουργίας και των τηλεπικοινωνιών.

Residenz: Φιλοξενούμενο σε ένα σύνολο κτιρίων αποτελούμενο από επτά αυλές, υπήρξε κατοικία των Βαυαρών βασιλιάδων και το σπίτι της δυναστείας των Βίτελμπαχ έως το έτος 1918.

Frauenkirche: Ο καθεδρικός ναός του Μονάχου με τους δίδυμους θολωτούς πύργους του, χτισμένος τον 15ο αιώνα, αποτελεί τη μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία στη Νότια Γερμανία και σύμβολο της πόλης.

Neues Rathaus: Με την περίτεχνη μαυρισμένη πρόσοψη από γλυπτικές διακοσμήσεις, στην πλατεία Marienplatz, δεσπόζει το Νέο Δημαρχείο (Neues Rathaus). Το πιο διάσημο στοιχείο του κτίσματος είναι το μελωδικό ρολόι Glockenspiel, με κωδωνοστοιχίες και φιγούρες βαρελάδων που ζωντανεύουν 3 φορές τη μέρα.

Pinakotheken Museums: Εδώ βρίσκονται τρεις από τις σημαντικότερες Πινακοθήκες του κόσμου. Η Alte Pinakothek (1836) με πάνω από 700 ανεκτίμητα αριστουργήματα τέχνης κλασικών Ευρωπαίων ζωγράφων όπως Leonardo da Vinci, Peter Paul Rubens, Albrecht Dürer και την ‘Pieta’ του Botticelli. Η Neue Pinakothek (1853) περιλαμβάνει 4.500 πίνακες ζωγραφικής και 300 γλυπτά του 18ου και 19ου αιώνα. Φιλοξενεί έργα των Caspar David Friedrich, Vincent van Gogh, Paul Cézanne, Walter Crane και άλλων. Η Pinakothek der Moderne (2002) είναι το σπίτι της τέχνης του 20ού και 21ου αιώνα. Περιλαμβάνει ζωγραφική, γραφικές τέχνες και έργα νέων μέσων.

Olympiapark: Χτισμένο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της πόλης. Περιλαμβάνει μια τεχνητή λίμνη, τεχνητούς λόφους, τον Ολυμπιακό Πύργο και το τεράστιο ολυμπιακό στάδιο με την διάφανη οροφή του, η οποία είναι έργο μοντέρνας αρχιτεκτονικής.

Πραγματοποιήστε την κράτηση σας στο 2610 634000 & info@ferrycenter.gr