Μόσχα: Αινιγματική, αριστοκρατική, ρετρό & μοντέρνα! - Ferry Center

Μόσχα: Αινιγματική, αριστοκρατική, ρετρό & μοντέρνα!

Η Μόσχα, η πρωτεύουσα της Ρωσίας βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Μόσχοβα και αποτελεί απ’ τα μεγαλύτερα πολιτιστικά, συγκοινωνιακά & βιομηχανικά κέντρα της χώρας καθώς εδώ παράγεται σημαντικό ποσοστό του συνόλου των βιομηχανικών προϊόντων της Ρωσίας. Διαθέτει το Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ, και το Πανεπιστήμιο Λουμούμπα καθώς και πολλά άλλα ινστιτούτα και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Είναι μία από τις πιο εμβληματικές πόλεις του κόσμου διαθέτοντας όμορφα πάρκα, εντυπωσιακούς ναούς, επιβλητικά κτήρια και μεγάλες πλατείες.

Ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης είναι η Κόκκινη Πλατεία με το Κρεμλίνο, το μαυσωλείο του Λένιν και το Ναό του Αγίου Βασιλείου. Το μετρό αποτελεί μια ιδιαίτερη «υπόγεια γκαλερί», καθώς σε κάθε σταθμό υπάρχουν μοναδικά έργα τέχνης. Οι επιβλητικοί ουρανοξύστες «7 αδερφές» που χτίστηκαν από τον Στάλιν μετά το πέρας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ενθουσιάζουν όλους τους επισκέπτες της Μόσχας.

Κρεμλίνο: Η ιστορική καρδιά της ρωσικής πρωτεύουσας, η καστροπολιτεία που αποτελεί ένα διαχρονικό σύμβολο δύναμης και πολυτέλειας του ρωσικού έθνους. Πολυτελή παλάτια, πανέμορφοι κήποι, κομψές εκκλησίες, μοναδικά μουσεία και εντυπωσιακοί πύργοι δεσπόζουν πίσω από τα κατακόκκινα τείχη του.

Κόκκινη Πλατεία: Περπατώντας στο μαύρο πλακόστρωτό της θαυμάστε το Κρατικό Ιστορικό Μουσείο, το Μαυσωλείο του Λένιν και τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βασιλείου.

Καθεδρικός Ναός Αγίου Βασιλείου: Ένα χαρούμενο εκκλησιαστικό σύμπλεγμα από 8 διαφορετικές εκκλησίες που κυκλώνουν μια ένατη στο κέντρο με πάνω από 400 εικόνες και τοιχογραφίες.

Κρατική Πινακοθήκη Tretyakov: Ιδρύθηκε το 1892 από τον Ρώσο βιομήχανο Pavel Tretyakov φιλοξενώντας σήμερα πάνω από 100.000 έργα τέχνης ζωγραφικής, γλυπτικής και γραφικών τεχνών. Η ωραιότερη συλλογή ρωσικών ορθόδοξων εικόνων στον κόσμο!

Μουσείο Πούσκιν: Ιδρύθηκε το 1896 για να στεγάσει τη συλλογή με έργα του 19ου αιώνα του Πανεπιστημίου της Μόσχας. Φιλοξενεί μία από τις πιο εντυπωσιακές συλλογές ζωγραφικής από την Ιταλική Αναγέννηση (Μικελάντζελο) έως και τον Ρέμπραντ.

Μοναστήρι & Κοιμητήριο Νοβοντέβιτσι: Αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της OYNESKO. Εκεί δεσπόζει ο λευκός Καθεδρικός Ναός της Θεοτόκου του Σμολένσκ με τις περίτεχνες τοιχογραφίες του. Φιλοξενεί τις τελευταίες κατοικίες των πιο επιφανών τέκνων των ρωσικών Γραμμάτων και Τεχνών, από τους Γκόγκολ και Τσέχοφ έως τους Στανισλάφσκι, Μπουλγκάκοφ και Σοστακόβιτς.

Πραγματοποιήστε την κράτηση σας στο 2610 634000 & info@ferrycenter.gr