Ταξίδι στην Βενετία.

Το κύριο καθήκον του τουρίστα στην αρχή του ταξιδιού είναι να καταλάβει πώς να φτάσει στο κέντρο της Βενετίας για να αρχίσει να γνωρίζει την πόλη.

Για παράδειγμα, από την πλατεία του Αγίου Μάρκου, στην οποία βρίσκεται ο επώνυμος καθεδρικός ναός, στη βιβλιοθήκη του για τους τουρίστες δημιουργήθηκε ένα ειδικό περίπτερο με σπάνια χειρόγραφα.

Λίγο πιο μακριά από το ναό είναι το Παλάτι των Δογμάτων, που συνδέεται με το κτίριο της φυλακής από τη Γέφυρα των Στεναγμών, το Campanile του Αγίου Μάρκου και μια στήλη με φτερωτό λιοντάρι. Υπάρχει επίσης ένας ειδικός πύργος ρολογιού στην πλατεία: δείχνει τις φάσεις της σελήνης και τα σημάδια του ζωδιακού κύκλου.

Εκτός από την πεζοπορία, είναι επίσης ενδιαφέρον να ταξιδέψετε μέσα στο νερό. Από τη γέφυρα του Ριάλτο μπορείτε να πάρετε μια γόνδολα και να οδηγήσετε το Μεγάλο Κανάλι.

Στη Βενετία, υπάρχουν πολλά μουσεία στην επικράτεια των παλιών παλατιών. Το περίφημο Μουσείο δαντέλας, το γυαλί Μουράνο ή η Ακαδημία της Ακαδημίας με μια συλλογή έργων καλλιτεχνών των XIII-XVIII αιώνων.

Σημαντικό στη ζωή της πόλης έχουν ναούς και καθεδρικούς ναούς στο νερό. Οι τοίχοι τους αποθηκεύουν καλλιτεχνικά δείγματα, μοναδικά στο είδος τους. Στην εκκλησία του San Zaccaria μπορείτε να δείτε έργα λαμπρών καλλιτεχνών των XVII-XVIII αιώνων. Στην Santa Maria della Salute υπάρχουν πίνακες ζωγραφικής του Titian: “Ο David σκοτώνει τον Γολιάθ”, “Κάθοδος του Αγίου Πνεύματος”. Ο ναός της Santa Maria Assunta μπορεί να αντιμετωπιστεί ασταμάτητα. Σχεδιάστηκε από τον ίδιο τον Domenico Rossi.

Εάν απολαμβάνετε τη σιωπή στην πόλη των καρναβαλιών, συνιστάται να κάνετε κράτηση για μεταφορά στη Βενετία – Abano Terme και να απολαύσετε το μοναδικό θέρετρο της Ιταλίας.

Μεταφορές, κυρίως νερό: σκάφη, βάρκες, γόνδολες. Υπάρχουν επίσης και είδη εδάφους, τα οποία βρίσκονται πολύ πιο μακριά από το κέντρο. Μετρό, λεωφορεία, ποδήλατα.

Ενημερωθείτε για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Πάτρα για Βενετία και κλείστε εγκαίρως το εισιτήριό σας.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ

Κόστος εισιτηρίων

ΚΡΑΤΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΠΛΟΙΟΥ