Η απόλυτη ομορφιά αυτού του νησιού είναι ότι καλύτερο για να σχεδιάσετε τις διακοπές στην Ιθάκη, στο νησί του Οδυσσέα. Εξερευνώντας το νησί οδικώς η θέα σου κόβει την ανάσα με τις ορεινές αντιθέσεις, τους ελαιώνες τους όρμους με τα μικρά βότσαλα και τα νερά που λαμποκοπούν από κάτω.

Το Βαθύ

Το Βαθύ

Από την άλλη πλευρά της θάλασσας είναι ορατά τα νησιά του Ιονίου: Κεφαλονιά, Λευκάδα, Αρκούδι, Μεγανήσι, Άτοκος, Κάλαμος. Θα  ανακαλύψετε την έρημη ομορφιά των μακρινών ορεινών χωριών, όπου ο χρόνος παραμένει ακίνητος αλλά  και τις ελκυστικές και πολυσύχναστες μαρίνες που είναι δημοφιλείς στα ιστιοπλοϊκά και στα σκάφη πολυτελείας.

Την άνοιξη η αφθονία των άγριων λουλουδιών, της βλάστησης και των πεταλούδων κάνουν το περπάτημα στα μονοπάτια απόλαυση. Είτε έχετε πάει μόνοι σας είτε σας έχει πάει στα βουνό κάποιος οδηγός. Αυτοί που τους αρέσει να παρακολουθούν τα πουλιά μπορούν να εντοπίσουν αετού, γεράκια ακόμη και αλκυόνες να ορμούν στα ρηχά νερά. Ο ηρεμιστικός ήχος της κουκουβάγιας είναι για πολλούς συμβολικός για την Ελλάδα.

Τα απαλά νερά του Ιονίου πελάγους προσφέρονται για ευχάριστες μέρες μ ένα μικρό σκάφος, όπου μπορείτε να εξερευνήσετε απομονωμένους όρμους να κολυμπήσετε, να κάνετε υποβρύχιο κολύμπι και να παρατηρήσετε την θαλάσσια ζωή αυτών των νερών. Ένα παραδοσιακό καΐκι προσφέρεται για κρουαζιέρες γύρω από την Ιθάκη, σε γειτονικά νησιά και παραλίες.

Η ιστορία του νησιού και οι αρχαιολογικοί χώροι βρίσκονται σε κάθε γωνιά απλά περιμένοντας να τους εξερευνήσετε. Το νησί είναι γεμάτο από πράγματα που σχετίζονται με τον Οδυσσέα: το σχολείο του Όμηρου, το μπάνιο της Πηνελόπης το σιντριβάνι της Αρεθούσας το σπήλαιο των Νυμφών και οι Αλαλκομενές είναι πραγματικές τοποθεσίες.

Η νυχτερινή ζωή είναι συγκεντρωμένη στα μπαράκια δίπλα στη θάλασσα και είναι όσο ζωηρή- ή ήσυχη εσείς επιλέξετε να είναι. Τα τοπικά πανηγύρια στη διάρκεια του καλοκαιριού είναι σημαντικό γεγονός. Η μουσική είναι ζωντανή και η γιορτή κρατάει μέχρι τις πρωινές ώρες.

Η Ιθάκη είναι ήσυχη και διατηρεί ακόμα το χρώμα της και αυτό είναι που την κάνει τόσο ξεχωριστή. Το νησί χαλαρώνει και σας ενθαρρύνει να κάνετε το ίδιο.

Οι παραλίες της Ιθάκης.

Κάντε διακοπές στην Ιθάκη και εξερευνήστε τις μικρές και τις κατά βάση βοτσαλωτές παραλίες (λίγες είναι οργανωμένες), με τα πεντακάθαρα νερά και το πράσινο που σχεδόν βουτάει στη θάλασσα, δημιουργώντας έτσι φυσική σκιά.

Η παραλία του Σκίνου

Η παραλία του Σκίνου

Στο νότιο μέρος της ξεχωρίζουν η παραλία του Σκίνου  και η παραλία της Δεξιάς με τα καταγάλανα νερά και τη θέα στο όρος Νήριτο.

Στον ονειρικό κόλπο στο Φιλιατρό η καντίνα-beach bar είναι meeting point νεαρόκοσμου, ενώ λίγο πιο κάτω, στο Σαρακήνικο, θα συναντήσετε περίπου το ίδιο σκηνικό, αλλά με λιγότερο κόσμο.

Η παραλία του Σαρακήνικο

Η παραλία του Σαρακήνικο

Από το Βαθύ μπορείτε να φτάσετε εύκολα σε μία από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού, Γιδάκι. Στο βόρειο μέρος, τώρα, θα κάνετε βουτιές στον κόλπο του Σταυρού, στην παραλία της Πόλης με την καντίνα και τις λίγες ξαπλώστρες, στον ήρεμο Άσπρο Γιαλό κοντά στον Άγιο Ιωάννη και στους «πριβέ» κολπίσκους δίπλα στο δρόμο από Φρίκες προς Κιόνι.

Δρομολόγια πλοίων από Πάτρα για  Ιθάκη.

Ενημερωθείτε για τα δρομολόγια πλοίων της Levante Ferries στη γραμμή Πάτρα –  Κεφαλονιά – Πισαετός Ιθάκης. Το πρόγραμμα δρομολογίων πλοίων για την Ιθάκη δύναται να τροποποιηθεί, ανάλογα με τις ανάγκες της επιβατικής κίνησης.

ΚΡΑΤΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΠΛΟΙΩΝ