Η Πάτρα είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Το λιμάνι της είναι ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας και αποτελεί το σημαντικότερο οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας. Αποτελεί κομβικό σημείο και αποκαλείται Πύλη της Ελλάδας προς τη Δύση καθώς έχει άμεση επικοινωνία με την Ιταλία και την ευρωπαϊκή δύση ευρύτερα.

Λόγω της θέσης της η Πάτρα πολλές φορές χρησιμοποιείται ως αφετηρία για ορεινές και θαλασσινές εξορμήσεις στις γύρω περιοχές.

Η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου ενώνει την Πελοπόννησο με την Στερεά Ελλάδα καθιστώντας την πόλη εύκολα και γρήγορα προσβάσιμη, ενώ βρίσκεται στην τομή δύο μεγάλων οδικών αξόνων, της Ολυμπίας Οδού και της Ιονίας Οδού.

Σημαντική είναι η προσφορά της Πάτρας και στην επιστημονική και πολιτιστική ζωή της χώρας, με το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Τ.Ε.Ι., το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το γνωστό σε όλους Καρναβάλι της, το Διεθνές Φεστιβάλ κ.α.

Ιστορία της Πάτρας.

Το όνομα Πάτρα προήλθε σύμφωνα με την μυθολογία από τον Πατρέα, τον μυθικό οικιστή της πόλης, ο οποίος αφού ήρθε επικεφαλής αποίκων στην περιοχή της Αρόης, έδιωξε τους Ίωνες κατοίκους της και μεγάλωσε την πόλη ενώνοντας τους οικισμούς Αρόη, Ανθεία και Μεσσάτιδα δίνοντας το όνομα Πάτραι.

Την Ρωμαϊκή περίοδο η πόλη άκμασε και αποτέλεσε κοσμοπολίτικο κέντρο της Μεσογείου. Κατά τον 2ο αιώνα μ.Χ η πόλη της Πάτρας βρίσκεται στην μεγαλύτερη ακμή της. Με τη μεταφορά της πρωτεύουσας του Ρωμαϊκού κράτους στην Κωνσταντινούπολη, το 330 μ.Χ., η Πάτρα άρχισε σταδιακά να παρακμάζει, ενώ περνάει στα χέρια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Η παρουσία και η δραστηριότητα του Αποστόλου Ανδρέα στην πόλη κατά την εποχή του Νέρωνα της δίνει έναν καινούργιο χαρακτήρα. Τη μεταβάλλει σε πεδίο σύγκρουσης ποικίλων θρησκευτικών αποκλίσεων μέχρι την τελική διάδοση και επικράτηση του Χριστιανισμού.

Πατρινό Καρναβάλι

Η δημιουργία του Πατρινού Καρναβαλιού φαίνεται να οφείλεται στην πρόσμειξη διαφόρων πολιτιστικών στοιχείων, όπως οι επιρροές από την γειτονική Ιταλία, η διαμονή Γαλλικών δυνάμεων του στρατηγού Μαιζών καθώς και η εγκατάσταση Επτανήσιων, που με την ζωντάνια και την ευρημάτικη τους διάθεση έδωσαν άλλο χρώμα στις αποκριάτικες εκδηλώσεις. Την δεκαετία του 1870 εμφανίζονται τα πρώτα άρματα, ενώ το καινούργιο τότε δημοτικό θέατρο Απόλλων παραχωρείται για τους πρώτους δημόσιους αποκριάτικους χορούς.

Διασκέδαση

Όσον αφορά τη διασκέδαση η Πάτρα δεν έχει μόνο το καρναβάλι, αλλά έχει τρόπους διασκέδασης και ψυχαγωγίας για κάθε γούστο!

Η νυχτερινή ζωή της πόλης έχει πολλά να προσφέρει με τα πολυάριθμα clubs και μπουζούκια αλλά και με πιο εναλλακτικές επιλογές. Τα ταβερνάκια και οι καφετέριες γεμίζουν κάθε μέρα από φοιτητές και όχι μόνο.

Οι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ έχουν την δυνατότητα να κάνουν kite surfing στο Δρέπανο Πατρών, όπου κάθε χρόνο διοργανώνεται και το φεστιβάλ Kitesurf, ενώ η Καλόγρια εκτός από την φυσική ομορφιά της είναι ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να κάνουν water sports.

Πώς θα φτάσετε στην Πάτρα;

Με τρένο: Από το σιδηροδρομικό σταθμό του ΟΣΕ στην Αθήνα (220 χμ).
Με λεωφορείο: Από Θεσσαλονίκη (490 χμ) και Αθήνα (220 χμ) με λεωφορεία ΚΤΕΛ.

Με λεωφορείο:

ΚΤΕΛ του Νότιου Λιμανιού της Πάτρας ( Στο γυάλινο κτήριο DECK )

  • Τηλέφωνο ΚΤΕΛ Αρκαδίας: 2610423400
  • Τηλέφωνο ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς: 2610420400
  • Τηλέφωνο ΚΤΕΛ Φωκίδας: 2610423444

email: ktel@ferrycenter.gr

Hellenic Train – Κεντρικός Σταθμός Πάτρας.

Τηλέφωνο: 2610274180
email: hellenictrain@ferrycenter.gr

Hellenic Train – Άγιος Ανδρέας Πάτρας.
email: hellenictrain@ferrycenter.gr

Πληροφορίες για το λιμάνι της Πάτρας.

Μπορείτε να εξυπηρετηθείτε στην Πάτρα στο ταξιδιωτικό πρακτορείο μας Ferrycenter που εδρεύει  πολύ κοντά στο παλιό λιμάνι (‘Οθωνος Αμαλίας 12 τηλ 2610 634000). Εύκολη πρόσβαση υπάρχει για οποιαδήποτε τράπεζα, ξενοδοχείο, ανταλλακτήριο χρημάτων ή γραφείο ενοικιάσεως αυτοκινήτων. Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την Ελλάδα, υπάρχει και ένα γραφείο του Ε.Ο.Τ. Τα πλοία αναχωρούν από το νέο λιμάνι το οποίο βρίσκεται στην Ακτή Δημαίων.

Δρομολόγια πλοίων από το λιμάνι της Πάτρας.

Δρομολόγια Πάτρα – Ιταλία.

Μπορείς να επιλέξεις δρομολόγια πλοίων και να κάνεις κράτηση
ακτοπλοϊκών εισιτήριων για Ιταλία για τα παρακάτω λιμάνια:

Δρομολόγια Πάτρα – Ιόνιο.

Πληροφορίες.

Κεντρικό Γραφείο – Levante Ferries:
Τηλέφωνο: 2610240000
email: levanteferries@ferrycenter.gr

Χρήσιμες πληροφορίες:

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΧΑΪΑΣ +30 2610695000
ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ +30 2610341002
ΤΑΞΙ +30 2610450000, +30 261046700

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ