Πράγα: Η "χρυσή πόλη" - Ferry Center

Πράγα: Η «χρυσή πόλη»

Χτισμένη επί του ποταμού Μολδάβα (Vltava), η Πράγα, η πρωτεύουσα της Τσεχίας αποτελεί σήμερα ένα διαμάντι βγαλμένο από το παρελθόν. Οι χρυσές σελίδες της ιστορίας της γράφτηκαν από τον 14ο αιώνα και μετά όταν η Πράγμα αποτελούσε σημαντικότατο εμπορικό κόμβο της κεντρικής Ευρώπης. Σε αυτό το διάστημα χτίστηκαν πολλά από τα αξιοθέατα της πόλης όπως ο Καθεδρικός του Αγίου Βίτου, η γέφυρα του Καρόλου και το παλιότερο πανεπιστήμιο της Ευρώπης, το πανεπιστήμιο του Καρόλου.

Τα τελευταία χρόνια η Πράγα γνώρισε ραγδαία ανάπτυξη και σήμερα αποτελεί ένα πολιτιστικό, οικονομικό και τουριστικό κέντρο. Αποτελεί σημαντικό προορισμό για τους Έλληνες λόγο της πολύ καλής αεροπορικής σύνδεσης μέσω των Τσέχικων αερογραμμών, με αποτέλεσμα στα μεγάλα και κεντρικά restaurant και καφετέριες να μπορείτε να βρείτε τους καταλόγους και στα Ελληνικά.

Κάστρο Πράγας
Ένα σύμβολο 1000 ετών στην ιστορίας της Τσεχίας. Πρόκειται για ένα επιβλητικό συγκρότημα με παλάτι, γραφεία, εκκλησία, οχυρό και οικισμούς εκείνης της εποχής. Εκτείνεται γύρω από τρεις αυλές έκτασης 45 εκταρίων.

Καθεδρικός Ναός St.Vitus
Κτίστηκε το 1344 βάσει των σχεδίων του Matyas of Arras και αργότερα του Petr Parler. Ολοκληρώθηκε το 1929. Εκεί δεσπόζει η εκπληκτική διακόσμηση του Παρεκκλησίου του St.Wenceslas και η κρύπτη των Τσέχων βασιλέων. Σ’ αυτό τον χώρο φυλάσσονται το στέμμα St.Wenceslas του Βασιλιά Καρόλου IV, το βασιλικό σκήπτρο και σφαίρα και ο μανδύας ενθρόνισης.

Η Γέφυρα του Καρόλου
Είναι μία από τις πλέον φημισμένες και ιστορικές γέφυρες της Ευρώπης. Υπό την αιγίδα του βασιλιά Καρολου Δ’ άρχισε η κατασκευή της το 1357 και τελείωσε στην αρχή του 15ου αιώνα. Η γέφυρα αυτή κατέστησε την Πράγα σημαντικό κόμβο στον εμπορικό δρόμο μεταξύ της Ανατολικής και της Δυτικής Ευρώπης καθώς αποτέλεσε την σημαντικότερη σύνδεση μεταξύ της Παλαιάς Πόλης και των παρακείμενων περιοχών μέχρι το 1841.

Πραγματοποιήστε την κράτηση σας στο 2610 634000 & info@ferrycenter.gr