Λίγα λόγια για την Οχρίδα

  • Η πόλη της Οχρίδας είναι ένας από τους παλαιότερους οικισμούς της Ευρώπης.
  • Φιλοξενεί περισσότερα από 2.500 τετραγωνικά μέτρα τοιχογραφιών και περισσότερες από 800 εικόνες παγκοσμίου φήμης.
  • Η περιοχή της λίμνης Οχρίδας διαθέτει το αρχαιότερο σλαβικό μοναστήρι και το πρώτο σλαβικό πανεπιστήμιο στα Βαλκάνια.
  • Η λίμνη Οχρίδα αποτελεί μοναδικό καταφύγιο για πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας, με τα νερά της περιέχουν πάνω από 200 ενδημικά είδη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

1η ΗΜΕΡΑ ΠΑΤΡΑ – ΜΠΙΤΟΛΑ – ΟΧΡΙΔΑ – ΣΤΡΟΥΓΓΑ

Αναχώρηση από το γραφείο μας Όθωνος Αμαλίας 12 στις 06:00 π.μ. με ενδιάμεσο σταθμό για καφέ και ξεκούραση στo Μπιζάνι πριν τα Γιάννενα . Συνεχίζουμε μέσω Εγνατίας για τα σύνορα της Νίκης.

Άφιξη στο τελωνείο της Νίκης(χρόνος ελεύθερος για τα καταστήματα αφορολόγητων ειδών) έλεγχος εγγράφων και συνεχίζουμε το πρόγραμμα μας για το Μοναστήρι(Bitola) με ελεύθερο χρόνο για βόλτα και για το μεσημεριανό μας φαγητό.

Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας παραλίμνια στη λίμνη Οχρίδας . Ξεκούραση. Το βράδυ συγκέντρωση στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μας για δείπνο όπου θα έχουμε και το Gala Χριστουγέννων με ζωντανή μουσική . Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ ΟΣΙΟΣ ΝΑΟΥΜ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΟΧΡΙΔΑΣ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΛΙΜΝΗΣ

Μετά το πρωινό αναχώρηση με τον ξεναγό μας μέσω μιας όμορφης παραλίμνιας διαδρομής, επίσκεψη στο Βυζαντινό Μοναστήρι του Όσιου Ναούμ, κτισμένο τον 10ο αιώνα, όπου όλη η περιοχή ήταν έδρα της Ελληνορθόδοξης αρχιεπισκοπής. Ελεύθερος χρόνος για επίσκεψη-περιήγηση στον πανέμορφο διαμορφωμένο χώρο .Επιστροφή στην Οχρίδα με ξενάγηση στο Κάστρο και στη Παλιά πόλη.

Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην εκκλησία της Παναγίας Περιβλέπτου. Κατηφορίζουμε για το λιμανάκι της Οχρίδας όπου προαιρετικά μπορούμε να απολαύσουμε την κρουαζιέρα στην πανέμορφη λίμνη. Μετά την κρουαζιέρα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στους πεζόδρομους της πόλης για βόλτα καθώς να απολαύσουμε και το μεσημεριανό μας φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση. . Συγκέντρωση στο εστιατόριο για το Δείπνο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ ΟΧΡΙΔΑ – ΦΛΩΡΙΝΑ – ΠΑΤΡΑ

Αφού πάρουμε πρωινό και τα πράγματά μας αναχωρούμε για τα σύνορα της Νίκης. Αφού περάσουμε τον απαραίτητο έλεγχο συνεχίζουμε για την πόλη της Φλώρινας όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και για το μεσημεριανό μας φαγητό. Επιστροφή στη πόλη μας με ενδιάμεση στάση για ξεκούραση.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΠΟΥΛΜΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
  • 2 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4* ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ
  • ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • GALA ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
  • ΞΕΝΑΓΟΣ
  • ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ

3 ημέρες / 2 νύχτες
170,00€ / ανά άτομο

Αναχωρήσεις: 24-26 Δεκεμβρίου