8 ημέρες / 7 νύχτες

850€/ ανά άτομο

Αναχωρήσεις: 13, 14, 30/4, 11, 25/5, 3, 4, 22/6

8 μέρες αεροπορικώς σε  Καππαδοκία, Ικόνιο, Ιεράπολη/Παμούκαλε, Έφεσος, Κιρκιντζέ, Κουσάντασι, Πριήνη, Μίλητος, Δίδυμα Καισάρεια, Προκόπι, Χορός Δερβίσιδων, Κοιλάδες Πασαμπάγκ, Ιχλάρα και Γκιόρεμε, Ουτσχισάρ, Άβανος, Σινασσός, Μαλακοπή, Καρβάλη, Ακσαράι Διαμονή σε ξενοδοχεία 5* με ημιδιατροφή.  Μόνο μαζί μας: Επίσκεψη στην Μίλητο, στα Δίδυμα και στην Πριήνη  και διαμονή στο Κουσάντασι σε ξενοδοχείο 5*  

Η Καππαδοκία είναι μια μαγευτική περιοχή της Μικρασιατικής γης με μοναδικά αξιοθέατα και ιστορία χαμένη στα βάθη των αιώνων. Μια περιοχή με υπόγειες πόλεις, θεόρατα πέτρινα γλυπτά-φυσικές “καμινάδες” – ένα σεληνιακό, σουρεαλιστικό τοπίο, στο οποίο άφησαν τα ίχνη τους πλήθη λαών και πολιτισμών και αποτέλεσε θέατρο πολλών σημαντικών γεγονότων. Το “Όγδοο Θαύμα του Κόσμου”, τα “Μετέωρα της Ανατολής”, είναι ένα υπαίθριο μουσείο και τόπος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η Ιωνία υπήρξε το λίκνο του ελληνικού πολιτισμού. Στη γη της άνθισαν πολύ νωρίς τα γράμματα και οι τέχνες.

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ Αθήνα – Καισάρεια – Προκόπι
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω Κωνσταντινούπολης για μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Κεντρικής Ανατολίας, την Καισάρεια, την πρωτεύουσα της Καππαδοκίας και την μεγαλύτερη πόλη της. Άφιξη και σύντομη περιήγηση στην πόλη, στην οποία δεσπόζει το κάστρο με τα τεράστια τείχη και τους πύργους του, που σώζονται σε άριστη κατάσταση. Συνεχίζουμε οδικώς μέχρι το Προκόπι (Ουργκούπ), στην καρδιά της Καππαδοκίας, που θα αποτελέσει τη βάση μας για να εξερευνήσουμε την ευρύτερη περιοχή με τα λαξευτά πετρομονάστηρα και τις τρωγλοδυτικές κατοικίες κατά τις επόμενες τρεις μέρες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ Προκόπι – Άβανος – Κοιλάδα Πασαμπάγκ – Προκόπι, Προαιρετική βόλτα με αερόστατα
Σήμερα το πρωί ξεκινάμε την εξερεύνηση της Καππαδοκίας, της ηφαιστειογενούς αυτής περιοχής, όπου ο άνεμος και η βροχή εργάστηκαν επί αιώνες για να σμιλέψουν τη λάβα και να δημιουργήσουν τους γιγαντιαίους κώνους, τα φαράγγια και τις κοιλάδες που συνθέτουν αυτό το υπέροχο σουρεαλιστικό τοπίο.

3η ΜΕΡΑ Προκόπι – Κοιλάδα Γκιόρεμε – Ουτσχισάρ – Προκόπι, Χορός των Δερβίσηδων
Πρωινή αναχώρηση για την κοιλάδα Γκιόρεμε (Κόραμα, Göreme) και την ομώνυμη πόλη, μια από τις πιο χαρακτηριστικές της Καππαδοκίας, με τα τρωγλοδυτικά σπιτάκια σμιλεμένα και χωμένα μέσα στα βράχια. Η πόλη και η ηφαιστειακή κοιλάδα της περιοχής αποτελούν μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

4η ΜΕΡΑ Προκόπι – Σινασσός – Μαλακοπή – Κοιλάδα Ιχλάρα – Καρβάλη – Ακσαράι – Ικόνιο
Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Ικόνιο (Konya). Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα σταματήσουμε στην μικρή κωμόπολη Σινασσό (Μουσταφά-πασά/Mustafapaşa) με έντονο το ελληνικό στοιχείο, όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης, το πιο καλοδιατηρημένο ναό της περιοχής.

5η ΜΕΡΑ Ικόνιο – Ιεράπολη/Παμούκκαλε
Πρωινή περιήγηση στο Ικόνιο και αναχώρηση για την Ιεράπολη/Παμούκκαλε, έναν ακόμα τόπο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Πόλη της αρχαίας Φρυγίας, από την οποία σώζονται αξιοθαύμαστα μνημεία, όπως το θέατρο με τις 50 σειρές καθισμάτων, τα ερείπια του ναού του Απόλλωνα, η νεκρόπολη κ.ά. Το Παμούκκαλε, το “Κάστρο από Βαμβάκι”, είναι επίσης διάσημο για τις εντυπωσιακές φυσικές αβαθείς λιμνούλες (γούρνες), που τις τροφοδοτούν οι θερμές πηγές της περιοχής – ένα πραγματικά μοναδικό φαινόμενο. Μετά την επίσκεψή μας θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ Ιεράπολη – Έφεσος – Κιρκιντζέ – Κουσάντασι
Πρωινή αναχώρηση για τα Μικρασιατικά παράλια. Πρώτη μας στάση η Έφεσος, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά μνημεία του κόσμου και βρίσκεται υπό την αιγίδα της UNESCO. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας στον μοναδικό αυτόν αρχαιολογικό χώρο θα δούμε τα ερείπια της Βιβλιοθήκης του Κέλσου, το αρχαίο θέατρο, το Αρτεμίσιο και άλλα μνημεία που μαρτυρούν το λαμπρό παρελθόν της πόλης. Ακολουθεί επίσκεψη στο κοντινό χωριό Κιρκιντζέ (Şirince/Σιριντσέ), τον τόπο όπου γεννήθηκε η Διδώ Σωτηρίου. Συνεχίζουμε για το Κουσάντασι, που βρίσκεται απέναντι από την Σάμο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Μετά το δείπνο βόλτα στο κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ Κουσάντασι – Πριήνη – Μίλητος – Δίδυμα – Κουσάντασι
Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την αρχαία Ελληνική πόλη της Ιωνικής Δωδεκάπολης, την Πριήνη, την πόλη όπου γεννήθηκε ένας από τους επτά σοφούς της αρχαιότητας, ο Βίας ο Πριηνεύς (625-540 π.Χ.).

8η ΜΕΡΑ Κουσάντασι – Σμύρνη – Αθήνα
Πρωινή αναχώρηση για την Σμύρνη, το σημερινό Ιζμίρ, μία από τις αρχαιότερες πόλεις και λιμάνια της Μεσογείου. Μέχρι το 1922 η πόλη διακρίνονταν στον “Πάνω Μαχαλά”, όπου διέμεναν κυρίως Τούρκοι, Εβραίοι και λίγοι Έλληνες και στον “Κάτω Μαχαλά” ή “Κάτω Πόλη”, όπου διέμενε ο κυρίως χριστιανικός πληθυσμός – οι Αρμένιοι και οι Έλληνες.

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Turkish Airlines μέσω Κωνσταντινούπολης
 • Ξενοδοχεία 5* (Τοπικής κατηγοριοποίησης)
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Χορός Δερβίσηδων
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Πολύ έμπειρος Έλληνας τοπικός αρχηγός-ξεναγός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, Φόροι Πόλεων (City Taxes), Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών: 290 €.
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά και ό,τι δεν αναγράφεται στο αναλυτικό πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

Χρήσιμες Πληροφορίες

 • Οι ανωτέρω εκδρομές και επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά.
 • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

Οι Πτήσεις μας με Turkish Airlines

Αναχωρήσεις 13/04, 03/06

1η μέρα TK 1844 ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 10:35-12:05

     TK 2014 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ 16:05-17:35

8η μέρα TK 2331 ΣΜΥΡΝΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 15:55-17:15

      TK 1845 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ 18:50-20:15

Αναχωρήσεις 14/04, 30/04, 04/06

1η μέρα TK 1844 ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 09:55-11:20

     TK 2014 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ 16:05-17:30

8η μέρα TK 2331 ΣΜΥΡΝΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 15:55-17:15

     TK 1845 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ 18:50-20:15

Αναχωρήσεις 11/05, 25/05, 22/06

1η μέρα TK 1842 ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ 04:00-05:25

     TK 2026 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ 08:55-10:15

8η μέρα TK 2337 ΣΜΥΡΝΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 21:45-23:00

      TK 1841 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ 01:15-02:40

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Κατηγορίες: Ταξίδια