Αναχώρηση: 03-08/10/2023

Η Κωνσταντινούπολη είναι μια ιστορική πόλη που διαχρονικά αποτελεί γέφυρα ανάμεσα σε διάφορους πολιτισμούς. Πρώην πρωτεύουσα των Ρωμαίων, της Βυζαντινής και της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, η πόλη φημίζεται για την αρχιτεκτονική κληρονομιά της, περιλαμβάνοντας την Αγία Σοφία, το Μπλε Τζαμί και τον Μεγάλο Βασιλικό Χώρο. Μεγαλοπρεπείς τοιχώματα, παλάτια και εκκλησίες συνυπάρχουν με μοντέρνες εγκαταστάσεις, προσδίδοντας στην πόλη έναν ξεχωριστό χαρακτήρα. Η Κωνσταντινούπολη είναι επίσης γνωστή για τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της, την ζωντανή νυχτερινή ζωή και τις πανοραμικές θέας στον Βόσπορο.

ΤΙΜΕΣ

Τιμή σε δίκλινο δωμάτιο : 365,00€  κατ’ άτομο

Διαφορά  μονόκλινου     : 175,00€   επιπλέον

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ – ΞΑΝΘΗ 03/10/2023

Συγκέντρωση στο γραφείο μας και αναχώρηση στις 07.00 π.μ. για Ξάνθη. Μέσω της Εγνατίας  Οδού, και μετά από ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση, φτάνουμε στην Ξάνθη το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΞΑΝΘΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 04/10/2023

 Άμεση αναχώρηση μετά το πρωινό. Η διαδρομή μας στο μεγαλύτερο μέρος ακολουθεί την Εγνατία Οδό. Αφήνοντας δεξιά μας την όμορφη Αλεξανδρούπολη  φθάνουμε στα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο  περνάμε την γέφυρα του Έβρου και τον έλεγχο των Τουρκικών συνόρων,  για να συνεχίσουμε τη διαδρομή μας μέχρι το ύψος της Ραιδεστού όπου θα έχουμε την πρώτη μας στάση.

Πρώτη γνωριμία με την φωτισμένη πόλη. Θα επισκεφτούμε, την Παναγία των Βλαχερνών, το Μπαλουκλή (Μονή Ζωοδόχου Πηγής) με τα θρυλικά Ψάρια και τους τάφους των Πατριαρχών. Προαιρετική κρουαζιέρα στον πανέμορφο Βόσπορο. Δείπνο σε εστιατόριο. Αργά το απόγευμα, άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (ξενάγηση πόλης) 05/10/2023

Μετά το πρωινό ολοήμερη ξενάγηση της Πόλης. Θα επισκεφτούμε  το παλαιό ανάκτορο των Σουλτάνων με τους αμύθητους θησαυρούς, το γνωστό Τοπ-Καπί. Επίσκεψη στο Βυζαντινό Ιππόδρομο όπου βρίσκεται η στήλη του Θεοδοσίου. Σε ένα από τα σπουδαιότερα τζαμιά της πόλης με έξι μιναρέδες θα ξεναγηθούμε στη συνέχεια, το «Μπλε Τζαμί» του Σουλτάν Αχμέτ, όπου και θα γευματίσουμε. Η ξενάγηση μας συνεχίζεται σε ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα του Χριστιανισμού, την Αγία Σοφία. Στη συνέχεια  μας περιμένει η περίφημη Σκεπαστή Αγορά (Καπαλί Τσαρσί) με τα 4000 μαγαζιά για ενδιαφέρουσες αγορές. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο σε εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΝΗΣΙΑ (ΧΑΛΚΗ- ΠΡΙΓΚΗΠΟΣ) 06/10/2023

Πρωινό και, αμέσως μετά, θα επισκεφθούμε το Ντολμά Μπαχτσέ και στη συνέχεια απ’ την προβλήτα της πόλης, θα πάρουμε το πλοίο για να απολαύσουμε τα μαγευτικά Πριγκιποννήσια. Αρχικά, σύντομη επίσκεψη στη Χάλκη και έπειτα στην Πρίγκηπο, όπου, για όποιον το επιθυμεί υπάρχει δυνατότητα να κάνει βόλτα με ηλεκτρικά αμαξίδια (προαιρετικά) για να απολαύσει την γαλήνια ομορφιά του καταπράσινου νησιού αλλά και τις παλιές αριστοκρατικές επαύλεις, κυρίως Ελλήνων, της Πόλης. Γεύμα στην Πρίγκηπο.  Επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη.  Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΚΟΜΟΤΗΝΗ 07/10/2023

Πρωινό κι επίσκεψη στο Πατριαρχείο, και στην Αιγυπτιακή αγορά.Με όμορφες εικόνες, με τις καλύτερες εντυπώσεις και πολλά σουβενίρ ξεκινάμε από τη γνωστή πλέον διαδρομή για τη Ραιδεστό και τα Ελληνοτουρκικά σύνορα.Μετά τον απαραίτητο έλεγχο φθάνουμε στην πόλη της Κομοτηνής, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

6η ημέρα: ΚΟΜΟΤΗΝΗ-ΠΑΤΡΑ 08/10/2023                                                         

Πρωϊνό και αναχώρηση για Πάτρα. Μικρές στάσεις για φαγητό και καφέ θα γίνουν, κατά την διάρκεια της επιστροφής μας. Άφιξη στην Πάτρα αργά το βράδυ.

Περιλαμβάνονται:

 • Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας
 • 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό στη Ελλάδα (Ξάνθη-Κομοτηνή).
 • 3 διαν/σεις στην Κωνσταντινούπολη σε ξενοδοχείο 4* (πλατεία ΤΑΧΙΜ) με πρωινό.
 • 2 δείπνα σε εστιατόριο στην Πόλη.
 • 1 γεύμα στα Πριγκιποννήσια.
 • Ελληνόφωνος ξεναγός όλες τις ημέρες στην Κωνσταντινούπολη.
 • Εκδρομές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Αρχηγός – Συνοδός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους & θεάματα.
 • Επιπλέον γεύματα – δείπνα, ποτά, φιλοδωρήματα.
 • Και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και γενικά ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.
 • Κρουαζιέρα στον Βόσπορο.
 • Η βόλτα με τα ηλεκτρικά αμαξίδια.
 • Σημείωση: Η ανωτέρω ροή τής εκδρομής, ξεναγήσεων, περιηγήσεων ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος χωρίς καμία παράληψη.
 •  

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

ΝΕΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

(ΟΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ 15ΕΤΙΑΣ)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Κατηγορίες: Ταξίδια