Αναχωρήσεις: 15/4

8 ημέρες / 7 νύχτες

από 790€/ ανά άτομο

8 μέρες στη Καισάρεια, Προκόπι, Κοιλάδες Πασαμπάγκ, Ιχλάρα και Γκιόρεμε, Ουτσχισάρ, Άβανος, Σινασσός, Αμάσεια, Μερζιφούντα, Σαμψούντα, Ιασώνειο Ακρωτήριο, Ορντού/Κοτύωρα, Κερασούντα, Τραπεζούντα, Παναγία Σουμελά. Διαμονή σε 4*, 5* εκτός από την Αμάσεια που είναι 3* sup. με ημιδιατροφή. 

Πρόγραμμα εκδρομής


1η ΜΕΡΑ Αθήνα – Καισάρεια – Προκόπι
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω Κωνσταντινούπολης για μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Κεντρικής Ανατολίας, την Καισάρεια, την πρωτεύουσα της Καππαδοκίας και την μεγαλύτερη πόλη της. Άφιξη και σύντομη περιήγηση στην πόλη, στην οποία δεσπόζει το κάστρο με τα τεράστια τείχη και τους πύργους του, που σώζονται σε άριστη κατάσταση. Συνεχίζουμε οδικώς μέχρι το Προκόπι (Ουργκούπ), στην καρδιά της Καππαδοκίας, που θα αποτελέσει τη βάση μας για να εξερευνήσουμε την ευρύτερη περιοχή με τα λαξευτά πετρομονάστηρα και τις τρωγλοδυτικές κατοικίες κατά τις επόμενες τρεις μέρες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ Προκόπι – Σινασσός – Μαλακοπή – Κοιλάδα Ιχλάρα – Καρβάλη – Προκόπι
Σήμερα το πρωί ξεκινάμε την εξερεύνηση της Καππαδοκίας, της ηφαιστειογενούς αυτής περιοχής, όπου ο άνεμος και η βροχή εργάστηκαν επί αιώνες για να σμιλέψουν τη λάβα και να δημιουργήσουν τους γιγαντιαίους κώνους, τα φαράγγια και τις κοιλάδες που συνθέτουν αυτό το υπέροχο σουρεαλιστικό τοπίο.

3η ΜΕΡΑ Προκόπι – Άβανος – Κοιλάδα Πασαμπάγκ – Προκόπι, Χορός των Δερβίσηδων, Προαιρετική βόλτα με αερόστατα
Πρωινή αναχώρηση για την Άβανο, που είναι κτισμένη στις όχθες του Κόκκινου ποταμού (Κιζίλ Ιρμάκ, ο Άλυς των αρχαίων) και φημίζεται για τα περίτεχνα κεραμικά της. Βόλτα στην πόλη και αναχώρηση για την κοιλάδα Πασαμπάγκ (Paşabağ) (Pasabag/Paşabağları) με τους χαρακτηριστικούς βράχους-κώνους σε σχήμα καμινάδας να αποτελούν ένα από τα συνήθη καρτ ποστάλ και τα πιο φωτογραφημένα τοπία της

4η ΜΕΡΑ Προκόπι – Κοιλάδα Γκιόρεμε – Ουτσχισάρ – Αμάσεια
Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την κοιλάδα Γκιόρεμε (Κόραμα, Göreme) και την ομώνυμη πόλη, μια από τις πιο χαρακτηριστικές της Καππαδοκίας, με τα τρωγλοδυτικά σπιτάκια σμιλεμένα και χωμένα μέσα στα βράχια. Η πόλη και η ηφαιστειακή κοιλάδα της περιοχής αποτελούν μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

5η ΜΕΡΑ Αμάσεια – Μερζιφούντα – Σαμψούντα
Στις αρχές του 20ού αιώνα, το ελληνικό στοιχείο της περιοχής της Αμάσειας αριθμούσε 155.000 κατοίκους σε 392 ενορίες με ισάριθμες εκκλησίες και 325 σχολεία, όπου φοιτούσαν 10.000 μαθητές και δίδασκαν 565 δάσκαλοι. Ήταν επίσης έδρα Μητρόπολης. Οι Έλληνες κάτοικοι της πόλης ασχολούνταν με τη γεωργία, το εμπόριο και τις τέχνες.

6η ΜΕΡΑ Σαμψούντα – Ιασώνειο Ακρωτήριο – Ορντού/Κοτύωρα – Κερασούντα – Τραπεζούντα
Το όνομα Σαμψούντα προήλθε από την έκφραση “είς Αμισόν”, που σταδιακά έγινε Σαμσούν και Σαμψούντα, κατ’ αντιστοιχία του “είς την Πόλη” που έγινε Ισταμπούλ. Ιδρύθηκε γύρω στον 7ο π.Χ. αιώνα από αποίκους της Μιλήτου, όμως σήμερα δίνει την όψη πόλης που δημιουργήθηκε πρόσφατα, καθώς τίποτα δεν θυμίζει το λαμπρό ελληνικό παρελθόν της.

7η ΜΕΡΑ Τραπεζούντα, Ξενάγηση, Παναγία Σουμελά
Η πόλη της Τραπεζούντας ιδρύθηκε στα τέλη του 7ου π.Χ. αιώνα από Έλληνες αποίκους της Σινώπης. Εδώ έφθασαν το 400 π.Χ. οι Μύριοι του Ξενοφώντα από τα Κούναξα της Περσίας, έχοντας διασχίσει το οροπέδιο της Ανατολίας και τον ορεινό όγκο των Ποντικών Άλπεων ύστερα από έξι μηνών πεζοπορία.

8η ΜΕΡΑ Τραπεζούντα – Αθήνα
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα μέσω Κωνσταντινούπολης.

Πτήσεις με Turkish Airlines

15/04 TK 1844 ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 10:35-12:05

      TK 2014 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ 16:05-17:30

22/04 TK 2825 ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 15:00-17:00

      TK 1845 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ 18:50-20:15

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Κατηγορίες: Ταξίδια