Αναχωρήσεις: 13, 18/4

6 μέρες Ντουμπρόβνικ – Σπλιτ – Κότορ – Μπούντβα – Μόσταρ – Νησί Κόρτσουλα.
Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή. 

από 595€/ ανά άτομο

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ Αθήνα – Ντουμπρόβνικ
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με ναυλωμένη πτήση SKY EXPRESS για Ντουμπρόβνικ, “το Διαμάντι της Αδριατικής”, μία από τις καλύτερα οχυρωμένες πόλεις της Μεσογείου, το ιστορικό τμήμα της οποίας αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο LERO 4* (https://hotel-lero.hr). Θα αφήσουμε τις βαλίτσες στη φύλαξη και θα απολαύσουμε το πρωινό μας.

2η ΜΕΡΑ Ντουμπρόβνικ – Σπλιτ – Ντουμπρόβνικ
Πρωινή αναχώρηση για μια υπέροχη διαδρομή κατά μήκος των δαντελωτών ακτών της Δαλματίας με προορισμό μια ακόμα σημαντική πόλη με μεγάλο λιμάνι, το Σπλιτ. Εδώ θα περπατήσουμε για να γνωρίσουμε τον τόπο, τον οποίο ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός επέλεξε για να κτίσει το παλάτι του σε σχήμα ρωμαϊκού κάστρου (μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO). Ελεύθερος χρόνος για καφέ και επιστροφή στο Ντουμπρόβνικ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ Ντουμπρόβνικ – Κότορ – Μπούντβα (Μαυροβούνιο/Μόντε Νέγκρο) – Ντουμπρόβνικ
Σήμερα θα αναχωρήσουμε για τις ακτές του Μαυροβουνίου (Μόντε Νέγκρο). Πρώτος μας σταθμός η παλιά πόλη του Κότορ, η “νύμφη της Αδριατικής” όπως το αποκαλούν, όπου θα περπατήσουμε στα καλντερίμια με τα πέτρινα αρχοντικά και θα δούμε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνος, το μουσείο της Ναυτικής ιστορίας κ.ά. Συνεχίζουμε για την παλαιότερη πόλη των ακτών του Μαυροβουνίου, την Μπούντβα, τη “Μητρόπολη του Μοντενέγρικου Τουρισμού”. Θα περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια με τις πολλές μικρές εκκλησίες και τα παραδοσιακά καταστήματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ Ντουμπρόβνικ – Μόσταρ (Βοσνία-Ερζεγοβίνη)
Πρωινή αναχώρηση για την πόλη Μόσταρ, έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα της χώρας κοντά στα σύνορα με την Κροατία. Φθάνοντας θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης, θα δούμε τα πετρόκτιστα σπίτια, τα τζαμιά και βέβαια την περίφημη πέτρινη τοξωτή γέφυρα Stari Most/Παλιά Γέφυρα πάνω από τον ποταμό…

5η ΜΕΡΑ Ντουμπρόβνικ – Νησί Κόρτσουλα – Ντουμπρόβνικ
Πρωινή αναχώρηση για την γενέτειρα του Μάρκο Πόλο (όπως φημολογείται), το πανέμορφο νησί Κόρτσουλα, μια μικρογραφία του Ντουμπρόβνικ. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου, το παλάτι του Αρχιεπισκόπου και τον πύργο του Ζαχράν. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε στα γραφικά σοκάκια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση

6η ΜΕΡΑ Ντουμπρόβνικ – Αθήνα
Πρωινό ελεύθερο έως την ώρα της μεταφοράς στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα

Πτήσεις Προγράμματος

13/04 ΑΘΗΝΑ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ GQ 1306 06:00 – 06:30

18/04 ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ ΑΘΗΝΑ GQ 1807 18:00 – 19:20

18/04 ΑΘΗΝΑ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ GQ 1806 15:45 – 17:15

23/04 ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ ΑΘΗΝΑ GQ 2307 20:45 – 22:05

Κατηγορίες: Ταξίδια