ΣΚΟΝΔΡΑ – ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ – ΤΣΕΤΙΝΙΕ – ΜΠΟΥΤΒΑ

ΚΟΛΠΟΣ & ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΤΟΡ – ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ – ΜΠΑΡ – ΟΥΛΤΣΙΝΙ

Ελάτε να γνωρίσουμε το Μόντε Κάρλο της Ανατολικής Μεσογείου. Η χώρα που δεν θα ακούσεις συχνά κάποιον, να έχει ταξιδέψει σε αυτή. Είναι ανεξάρτητη από το 2006 και σου προσφέρει αυτό το «κάτι διαφορετικό» από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Είναι η μαγευτική χώρα που καταλαμβάνει ένα μεγάλο κομμάτι των Σμαραγδένιων Δαλματικών Ακτών, με τα βουνά, τις πανέμορφες λίμνες και ποτάμια, όμορφα κάστρα, ιστορικά μοναστήρια και κτήρια με εικόνες βγαλμένες από παραμύθι. Κι όμως, αυτή η χώρα αποκαλείται το «Μόντε Κάρλο» των Βαλκανίων» και είναι πόλος έλξης των rich & famous, που… παρέα με τα ιστιοφόρα και τις θαλαμηγούς τους, αφήνουν την ιταλική και γαλλική Ριβιέρα και κατευθύνονται στο νέο ακατέργαστο σχεδόν ακόμα διαμάντι της Αδριατικής. Το διαμάντι που στις δεκαετίες του ’60 και του ’70 αποτελούσε το Sant Tropez της Αδριατικής. Με τους Σοφία Λορέν, Ρίτσαρντ Μπάρτον, Ελίζαμπεθ Τέιλορ και άλλους jet setters να λατρεύουν αμετανόητα την περιοχή για τις ομορφιές της, σήμερα έχει ανακτήσει ένα μέρος εκείνης της αίγλης, με διεθνούς φήμης πολυτελή resorts να δίνουν το «παρών» και να γοητεύουν κάθε επισκέπτη με τις εμπειρίες αυτού του ταξιδιού. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις καλές υπηρεσίες και την καλή τιμή αποτελούν σημαντικά κίνητρα για να ταξιδέψετε μαζί μας!!!

1η ΗΜΕΡΑ

ΠΑΤΡΑ – ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ – ΔΥΡΡΑΧΙΟ – ΣΚΟΝΔΡΑ Συγκέντρωση και αναχώρηση από Πάτρα ώρα 06:00 πρωινή για τα Ελληνο – Αλβανικά σύνορα της Κακαβιάς μέσω Ιονίας Οδού και στάση για καφέ στο Μπιζάνι. Έλεγχος, διατυπώσεις, διέλευση συνόρων και σύντομη επίσκεψη στην πόλη του Αργυροκάστρου για καφεδάκι. Μια πόλη σμιλευμένη από πέτρα με το κάστρο στην κορυφή να την στεφανώνει. Θα περιπλανηθούμε στα όμορφα σοκάκια, θα βγάλουμε φωτογραφίες και θα συνεχίσουμε προς Βορρά περνώντας από το Τεπελένι και το Φίερι για να βρεθούμε το μεσημέρι στο Δυρράχιο, την αρχαία Επίδαμνο από την οποία ξεκινούσε η περίφημη Εγνατία οδός. Παραμονή για βόλτα και γεύμα και θα προσπεράσουμε την πόλη των Τιράνων συνεχίζοντας για την πόλη Σκόνδρα. Μία από τις παλιότερες πόλεις της Αλβανίας που όμως θυμίζει ευρωπαϊκή πόλη και συνυπάρχουν Μουσουλμανικά και Χριστιανικά στοιχεία. Σύντομη περιήγηση στα αξιοθέατα (τζαμιά – εκκλησίες) και θα καταλήξουμε στην κεντρική πλατεία και τον πεζόδρομο που προσφέρεται για περίπατο – φωτογραφίες – καφεδάκι. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας, δείπνο, διαν/ση.

2η ΗΜΕΡΑ

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ – ΤΣΕΤΙΝΙΕ – ΠΕΤΡΟΒΑΤΣ Πρωινό & αναχώρηση από την Σκόνδρα για να βρεθούμε στα σύνορα με το Μαυροβούνιο. Διατυπώσεις, διέλευση και κατευθυνόμενοι προς την πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου θα δούμε και την λίμνη της Σκόνδρας. Η Ποντγκόριτσα κατά την περίοδο της Μεγάλης Γιουγκοσλαβίας ονομαζόταν Τίτογκραντ (προς τιμήν του Τίτο). Είναι η έδρα του Κοινοβουλίου και της κυβέρνησης αλλά όχι του Προέδρου της χώρας που κατοικεί στην πρώην βασιλική πρωτεύουσα Τσετίνιε την οποία θα επισκεφτούμε αργότερα. Θα κάνουμε περιήγηση στην πόλη της Ποντγκόριτσα όπου θα δούμε μεταξύ άλλων την διάσημη γέφυρα Μιλένιουμ, τον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως και θα έχουμε χρόνο στον πεζόδρομο της για βόλτες και φαγητό. Νωρίς το απογευματάκι θα βρεθούμε στην πανέμορφη και γραφική πρώην πρωτεύουσα Τσετίνιε. Εδώ στην κεντρική πλατεία υπάρχουν τα παλιά ανάκτορα, πρώην υπουργεία, η κατοικία του Προέδρου, το Μεσαιωνικό Μοναστήρι του Τσετίνιε που είναι αφιερωμένο στην Γέννηση της Θεοτόκου στο οποίο υπάρχουν πολλά λείψανα Αγίων. Κοντά είναι και η εκκλησία των Βλάχων με τον σιδερένιο φράχτη της να αποτελείται από κάνες οθωμανικών τουφεκιών που πήραν λάφυρα από τους Τούρκους οι ντόπιοι. Τώρα μπορούμε να πούμε ότι έχουμε αρχίσει να γνωρίζουμε το Μαυροβούνιο. Χρόνος για καφεδάκι και φωτογραφίες πριν κατηφορίσουμε προς τις ακτές της Αδριατικής όπου είναι ο τελικός προορισμός μας. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας, δείπνο, πρώτη γνωριμία, διαν/ση.

3η ΗΜΕΡΑ

ΚΟΛΠΟΣ & ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΤΟΡ – ΜΠΟΥΤΒΑ Πρωινό και ώρα 09:00 αναχώρηση για τον Boka Kotorska (κόλπο του Κότορ) και την φημισμένη μεσαιωνική πόλη του Κότορ την οποία περικυκλώνει τείχος από το λιμάνι μέχρι το βουνό, φτιαγμένο από τους Βενετούς. Για να μπούμε στην πόλη θα περάσουμε την Πύλη της Θάλασσας πάνω από την οποία υπάρχει γραμμένο το απόφθεγμα του Τίτο «Δεν θέλουμε όσα ανήκουν στους άλλους, αλλά δεν θα παραιτηθούμε ποτέ από όσα είναι δικά μας. Μέσα στην πόλη σε κάθε γωνιά αποκαλύπτεται η ιστορία της. Ο Πύργος του Ρολογιού, ο εντυπωσιακός Καθεδρικός ναός του Αγίου Τρύφωνα, τα ιστορικά εκκλησάκια του Αγίου Λουκά, του Αγίου Νικολάου , διάφορα παλάτια διάσπαρτα σε όλη την πόλη περιμένουν να τα ανακαλύψετε, και θα έχετε αρκετό χρόνο στην διάθεσή σας για να το ευχαριστηθείτε. Το απόγευμα μας θα το αφιερώσουμε στην Μπούτβα, το «Μικρό Ντουμπρόβνικ» όπως την ονομάζουν. Με την μεσαιωνική παλιά πόλη , τις όμορφες παραλίες και την έντονη νυχτερινή ζωή η Μπούτβα είναι ξεχωριστή κατά μήκος της ακτογραμμής του Μαυροβουνίου, με ιστορία 2500 χιλιάδων χρόνων. Ξενάγηση και κατόπιν ελεύθερος χρόνος να την εξερευνήσετε και να πιείτε καφεδάκι. Επιστροφή στο ξεν/χείο μας, δείπνο, διαν/ση.

4η ΗΜΕΡΑ

ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ – ΜΠΑΡ – ΟΥΛΤΣΙΝΙ – ΤΙΡΑΝΑ Πρωινό και ώρα 09:00 αναχώρηση με κατεύθυνση την πόλη του Μπάρ με μια μικρή στάση να θαυμάσουμε και να φωτογραφίσουμε το μικρό νησάκι του Αγίου Στεφάνου, από τα πιο πολύ φωταγωγημένα τοπία του Μαυροβουνίου. Συνεχίζουμε απολαμβάνοντας την όμορφη παραλιακή διαδρομή για να βρεθούμε στην πόλη του Μπαρ. Θα κάνουμε την βόλτα μας στα αξιοθέατα (Ναός Αγ. Ιωάννου, Παλιά Ελιά, Παλάτι βασιλιά Νικόλαου) χρόνος για βόλτα και καφεδάκι. Κατόπιν κινούμενοι πάντα κατά μήκος της ακτογραμμής θα βρεθούμε στην νοτιότερη πόλη του Μαυροβουνίου το Ούλτσινι. Μια μικρή γραφική πόλη, διάφορων αρχιτεκτονικών ρυθμών. Εδώ θα έχουμε χρόνο να την εξερευνήσουμε και να απολαύσουμε το μεσημεριανό μας φαγητό. Αποχαιρετούμε το Μαυροβούνιο εντυπωσιασμένοι από τις όμορφες εικόνες που συναντήσαμε. Θα φτάσουμε στα σύνορα με την Αλβανία, διατυπώσεις, διέλευση και αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στα Τίρανα όπου θα έχουμε σύντομη περιήγηση στο κέντρο και κατόπιν τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας. Ξεκούραση, δείπνο, διαν/ση.

5η ΗΜΕΡΑ

ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ – ΚΟΡΥΤΣΑ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Πρωινό και αναχώρηση 09:00 για Πόγραδετς περνώντας περιφερειακά από το Ελμπασάν. Εδώ θα κάνουμε στάση για μία βόλτα και καφέ στη όμορφη παραλίμνια πόλη και κατόπιν θα πάμε στην ιστορική Κορυτσά όπου θα έχουμε επίσκεψη στο κέντρο (Ναός Αναστάσεως – πεζόδρομος – πέτρινα σπίτια) και φαγητό. Αργά το μεσημέρι αναχώρηση για τον συνοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής. Διατυπώσεις, διέλευση. Στάση για βόλτα και καφεδάκι στην αρχοντική Καστοριά και αναχώρηση για επιστροφή στη πόλη μας με μία ενδιάμεση στάση.

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Για την συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η ταυτότητα νέου τύπου (με αγγλικούς χαρακτήρες) δεκαπενταετίας ή και το ελληνικό διαβατήριο σε ισχύ το οποίο και θα πρέπει να μας προσκομίζεται κατά την επικύρωση κρατήσεων για συμπλήρωση στοιχείων σε καταστάσεις που είναι απαραίτητες για τα σύνορα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Κατηγορίες: Ταξίδια