Σχεδιάζετε τις επόμενες διακοπές σας για τη γιορτή του Αγίου Πνεύματος και ψάχνετε για τον ιδανικό προορισμό; Η Μυτιλήνη είναι η τέλεια επιλογή για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τη γιορτή και ταυτόχρονα να ανακαλύψουν μια μαγευτική νησιωτική πόλη. Ελάτε μαζί μας σε μια 5ημερη εκδρομή στη Μυτιλήνη για τη γιορτή του Αγίου Πνεύματος. Ανακαλύψτε τον πλούτο της νησιωτικής παράδοσης, γευτείτε τις νοστιμότατες τοπικές γεύσεις και αναζωογονηθείτε στις παραλίες του νησιού. Κάντε τις διακοπές σας στη Μυτιλήνη για το Αγιο Πνεύμα αξέχαστες και επικοινωνήστε μαζί μας στο 261 063 4000 για περισσότερες πληροφορίες και για να κλείσετε τη θέση σας σε αυτήν την εκδρομή των ονείρων σας!

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η Ημέρα: 02/06.Παρασκευή

Αναχώρηση από τα γραφεία μας Όθωνος Αμαλίας 12 στις 14:45 και άμεση αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο καράβι των 20:00 για Λέσβο.Αφιξη το επόμενο πρωί (Σάββατο) γύρω στις 09:00

2η Ημέρα: 03/06 Σάββατο

Άφιξη στην Μυτιλήνη και αναχώρηση για τον Άγιο Ραφαήλ . Από εκεί θα αναχωρήσουμε για τον Μανταμάδο γραφικό χωριό με παραδοσιακή αρχιτεκτονική , γραφικά σοκάκια και καλντερίμια και εξαιρετικά αγροτικά, κτηνοτροφικά και κυρίως τυροκομικά προϊόντα. Εκεί βρίσκετε το μοναστήρι του αρχαγγέλου Μιχαήλ με τη θρυλική ανάγλυφη εικόνα όπου και θα επισκεφθούμε. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το γραφικό χωριό του Μολύβου για καφέ. Επόμενη στάση η Πέτρα και επίσκεψη στην εκκλησία της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας με τα 114 σκαλιά λαξευμένα στην σκληρή πέτρα, που οδηγούν τον επισκέπτη στην πανέμορφη εκκλησία, με την εκπληκτική θέα. Μέσα στον οικισμό βρίσκεται και ο ναός του Αγίου Νικολάου, άλλο ένα σημαντικό εκκλησιαστικό μνημείο της περιοχής.

3η Ημέρα: 04/06 Κυριακή

(εάν κάποιος επιθυμεί μπορεί να μην ακολουθήσει την εκδρομή και να αναχωρήσει για το ΑΙΒΑΛΙ με δικά του έξοδα-)Αναχώρηση το πρωί για να επισκεφθούμε την Μονή Λειμώνος. Επόμενη στάση η Μονή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου (Μονή Υψηλού) η οποία είναι το αρχαιότερο μοναστήρι του νησιού. Χτίστηκε κατά τους Βυζαντινούς χρόνους (πριν το 800 μ.Χ.) από τον Όσιο Θεοφάνη της Σιγριανής όπως μαρτυρείται από Πατριαρχικό Γράμμα του 1331. Κατά τους υστεροβυζαντινούς χρόνους πιστεύεται ότι είχε εγκαταλειφθεί. Σύμφωνα με την παράδοση ονομαζόταν «Μονή Κόρακος» η οποία μετονομάστηκε σε «Μονή Ζήσυρα» την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Από την αρχική μονή δεν σώζονται πολλά βυζαντινά στοιχεία γιατί έγιναν πολλές καταστροφές. Το 1462 λεηλατήθηκε από τους Τούρκους, όπως επίσης το 1821 και το 1851 όπου κλάπηκαν πολλά κειμήλια. Το 1967 καταστράφηκε από φωτιά το βορειοδυτικό μέρος της Μονής μαζί με το ναό. Η αναστήλωσή της έγινε το 1971. Ο ναός χτίστηκε το 1101 σύμφωνα με επιγραφή που βρέθηκε. Χαρακτηριστικό είναι το τέμπλο του με έξι εντυπωσιακές μεγάλου μεγέθους εικόνες βυζαντινής τεχνοτροπίας. Στο εσωτερικό της Μονής υπάρχει ιστορική βιβλιοθήκη η οποία περιέχει χειρόγραφους κώδικες, λειτουργικά ειλητάρια, κατάστιχα, πατριαρχικές και μητροπολιτικές επιστολές, φιρμάνια, πωλητήρια, διαθήκες, συμφωνητικά, αφιερωτήρια και δεκάδες παλαιότυπα βιβλία που χρονολογούνται από το 1535-1845. Επίσης υπάρχει μουσείο στο οποίο εκτίθενται πολύτιμα ιστορικά αντικείμενα τέχνης, όπως μητροπολιτικές ράβδοι, χρυσοκέντητα άμφια, καλύμματα Ευαγγελίων, αντιμήνσια (του 1588, 1622, 1730 και 1825), έξι λειψανοθήκες με οστά Αγίων, επίχρυσα Ευαγγέλια και πολλά ιερά σκεύη διαφόρων εποχών, όπως σταυροί με ρουμπίνια και μαργαριτάρια, επίχρυσα δοχεία με καλλιτεχνικές παραστάσεις κ.ά.

Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το Σίγρι με το απολιθωμένο δάσος και το μουσείο και θα επιστρέψουμε στην Μυτιλήνη.

4η Ημέρα: 05/06 Δευτέρα(γιορτήΑγίου Πνεύματος)

Αναχώρηση για την Αγιάσο. Στο δρόμο, θα συναντήσετε την πανέμορφη τοποθεσία Kαρίνη για καφέ, κάτω από τη σκιά αιωνόβιων δέντρων, καθίστε σ’ ένα από τα ωραία καφενεδάκια της – σε κάποιο απ’ αυτά σώζεται τοιχογραφία του Θεόφιλου. Στην κουφάλα του αιωνόβιου πλάτανου συχνά ξαπόσταινε ο “περιπλανώμενος” καλλιτέχνης. Άφιξη στην Αγιάσο και επίσκεψη στην εκκλησία  της παναγίας, ανάψτε ένα κεράκι και επισκεφθείτε, στο προαύλιο του ναού, το Λαογραφικό Mουσείο, με πολύτιμα έργα λαϊκής τέχνης, καθώς και μια αναπαράσταση παραδοσιακού αγιασώτικου δωματίου. Επιστροφή στην Μυτιλήνη και επίσκεψη στον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών ο οποίος δεσπόζει με θέα το Αιγαίο και την κίνηση του κεντρικού λιμανιού της Λέσβου. Τα θαύματα Του Αμέτρητα με αυτούσιες εμφανίσεις σε κρίσιμες στιγμές. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη μέχρι την αναχώρηση. Επιβίβαση στο καράβι των 19:00 και άφιξη στον Πειραιά, γύρω στις 06:30 το πρωί 06/06.

 5η Ημέρα: 06/06

 Αμεση επιβίβαση κι΄επιστροφή στην ωραία μας πόλη, με ενδιάμεση στάση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

 1. Εάν κάποιος επιθυμεί να περάσει στο ΑΙΒΑΛΙ την τρίτη ημέρα 04/06/23

Πρέπει να το δηλώσει στο γραφείο μας.

 1. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ταυτότητα 10ετίας (εάν περάσετε στην ΤΟΥΡΚΊΑ)
 2. ΜΑΓΙΟ

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο 245,00 ευρώ σε δίκλινο δωμάτιο

Επιβάρυνση μονόκλινου 60,00 ευρώ

Περιλαμβάνονται:

 • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν σε όλη τη διαδρομή,(εκτός καραβιού) με αλλαγή στο λιμάνι της Μυτιλήνης
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς  – Λέσβος  – Πειραιάς, θέση: ΑΤS
 • (Αριθμημένη πολυθρόνα αεροπορικού τύπου)
 • Διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο, στην ΜΥΤΙΛΗΝΗ
 • Αρχηγός – Συνοδός
 • Ασφάλεια
 • Ξεναγός
 • ΦΠΑ

Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να τροποποιηθεί για την καλύτερη έκβαση της εκδρομής.

Για κρατήσεις και πληροφορίες καλέστε στο 261 063 4000

Κατηγορίες: Ταξίδια