Διακοπές στην Σκιάθο: Καταπράσινες πλαγιές, γαλαζοπράσινα νερά, χρυσές αμμουδιές, κοσμοπολίτικος αέρας. Η Σκιάθος, το κόσμημα των Σποράδων κάθε καλοκαίρι προσελκύει ολοένα και περισσότερους επισκέπτες.

Το πανέμορφο τοπίο της αναδεικνύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέσα από την ιστορία του νησιού και τη φιλοξενία των ανθρώπων. Επίσης, φημίζεται για τη νυχτερινή της ζωή η οποία το κατατάσσει ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για νέες ηλικίες.

Τι να δείτε στη Σκιάθο

Στη Χώρα

Η Χώρα της Σκιάθου

Η Χώρα της Σκιάθου

Η χώρα είναι γνωστή για την πλούσια κουλτούρα της και τα πολιτιστικά της στοιχεία που κυριαρχούν ακόμα και σε ένα μικρό νησί όπως η Σκιάθος. Τα σημεία που αξίζουν την επίσκεψή σας μπορούν να χωριστούν σε πολιτιστικά αλλά και φυσικά αξιοθέατα που εκφράζουν τον μοναδικό χαρακτήρα του νησιού, συνδυάζοντας τη φυσική ομορφιά με την κουλτούρα.

Τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης είναι:

Το Κάστρο

Το σημείο που είναι χτισμένο το κάστρο, κυριολεκτικά κόβει την ανάσα. Χτίστηκε την εποχή που η Σκιάθος χτυπήθηκε από πειρατές και οι κάτοικοι με κάθε τρόπο προσπάθησαν να σώσουν την περιουσία τους και τους εαυτούς τους. Αν και η ζωή μέσα στο κάστρο υπήρξε δύσκολη, αυτό σε καμία περίπτωση δεν εμπόδισε τους κατοίκους από το να συνεχίσουν τη ζωή τους και τις παραδόσεις τους. Έχτισαν εκκλησίες, μοναστήρια ακόμη και ένα τζαμί, απομεινάρια των οποίων θα μπορείτε να εντοπίσετε όταν επισκεφθείτε για πρώτη φορά το νησί.

Το Μπούρτζι

Θα το βρείτε σε μια μικρή χερσόνησο που χωρίζει το νησί σε ανατολικό και δυτικό τμήμα του ενώ χτίστηκε από δυο αδέρφια Βενετών που ήταν ευεργέτες του νησιού και στο παρελθόν λειτούργησε και ως δημοτικό σχολείο. Στις μέρες μας είναι χώρος τέχνης με ένα παραπλήσιο ανοιχτό θέατρο.

Το σπίτι του Παπαδιαμάντη

Το σπίτι του Παπαδιαμάντη

Το σπίτι του Παπαδιαμάντη

Πρόκειται για το σπίτι του Έλληνα συγγραφέα, όπου μεγάλωσε και πέθανε. Ο Παπαδιαμάντης υπήρξε μια σεβάσμια δημόσια φιγούρα του νησιού που προσέφερε σημαντικά στην τοπική κουλτούρα μέσα από τα διηγήματα του, αν και ο ίδιος έζησε μια ταπεινή ζωή.

Το σπίτι στις μέρες μας λειτουργεί ως μουσείο και αξίζει τον κόπο να το επισκεφθείτε καθώς το οίκημα είναι ένα μνημείο από μόνο του και χαρακτηριστικό δείγμα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του νησιού.

Η παλιά Μεσαιωνική Πόλη

Αν επιθυμείτε να περάσετε ένα απόγευμα περπατώντας στο νησί, τότε καλό θα ήταν να το κάνετε στην παλιά πόλη με τα στενά πέτρινα σοκάκια της. Θα βρεθείτε μπροστά στη θέα εναπομεινάντων παραδοσιακών επαύλεων, με την τυπική τους αρχιτεκτονική που είναι ένας συνδυασμός νησιώτικης αρχιτεκτονικής με στοιχεία από την αρχιτεκτονική των χωριών του Πηλίου.

Η εμπειρία του θρησκευτικού τουρισμού

Αν θέλετε στις διακοπές σας να έχετε μια θρησκευτική εμπειρία, τότε μη διστάσετε να βρεθείτε στα μοναστήρια του νησιού. Στενά συνδεδεμένα με την ιστορία της Σκιάθου, τη λαϊκή πίστη και τις γιορτές των ντόπιων.

Μοναστήρι της Αναλήψεως της Παρθένου Μαρίας- Ευαγγελίστρια

Βρίσκεται στη βορειότερη πλευρά του νησιού στην πλευρά του Αγαλιαννού. Πρόκειται για ένα ενεργό μοναστήρι που περιλαμβάνει ένα μουσείο με μουσικά όργανα.

Παναγία Κουνίστρα

Βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού. Ο μύθος θέλει ένα μοναχό να βρήκε την εικόνα της Παναγίας κρεμασμένη σε ένα δέντρο και από τη θέση αυτή να δόθηκε το όνομα “Κουνίστρα” στο μοναστήρι. Μην αμελήσετε την αμφίεση σας πριν μπείτε στα μοναστήρια, καθώς ένα διακριτικό ένδυμα είναι απαραίτητο. Αυτό μεταφράζεται σε μακριές φούστες για τις γυναίκες και μακριά παντελόνια για τους άνδρες.

Λίμνη Στροφιλία

Πρόκειται για ένα προστατευόμενο υδροβιότοπο με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Είναι αρκετά σπάνιο να βρει κανείς υδροβιότοπους στα ελληνικά νησιά και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, η λίμνη αυτή αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό της ειδικής γεωγραφίας του νησιού της Σκιάθου.

Ακριβώς απέναντι από τη Σκιάθο, υπάρχει μια ομάδα μικρών νησιών με τον Τσουγκριά να είναι αυτό που συγκεντρώνει τους περισσότερους επισκέπτες. Όλα αυτά τα νησάκια είναι ακατοίκητα αλλά στον Τσουγκιά υπάρχουν μερικά σνακ μπαρ και στις δύο πλευρές του νησιού που πουλούν σάντουιτς και αναψυκτικά. Καθημερινά γίνονται τουριστικές εκδρομές από την πόλη της Σκιάθου και πολλοί επισκέπτες προτιμούν αυτά τα νησάκια για μια καλή βουτιά στα τιρκουάζ νερά και στο ειδυλλιακό τοπίο. Αν βρεθείτε στο νησάκι με το δικό σας καραβάκι, ας είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα βράχια κοντά στην ακτή, καθώς δεν είναι ορατά όταν η θάλασσα έχει τρικυμία.

Ώρα για βουτιές!

Παραλία της Μεγάλης Άμμου

Παραλία της Μεγάλης Άμμου

Παραλία της Μεγάλης Άμμου

Η πιο κοντινή παραλία της Σκιάθου είναι αυτή της Μεγάλης Άμμου. Είτε ταξιδεύετε με την οικογένεια σας είτε βρίσκεστε σε ένα γκρουπ με νέους ανθρώπους θα τη λατρέψετε μιας και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την πόλη και δεν θα χρειαστεί να χάσετε χρήματα ή χρόνο σε μετακινήσεις. Ταυτόχρονα, αν αγαπάτε τα αθλήματα του νερού, εδώ θα βρείτε τις πιο οργανωμένες θαλάσσιες σχολές που θα τις εντοπίσετε και σε άλλα σημεία όπως στις Κουκουναριές, στη Μπανάνα, στον Τρούλο, στον Βρωμόλιμνο και στην Αγία Παρασκευή.

Παραλία Κουκουναριές

Παραλία Κουκουναριές

Παραλία Κουκουναριές

Οι Κουκουναριές είναι η γνωστότερη παραλία του νησιού και φημίζεται ως μια από τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας μαζί με αυτή στο Ναυάγιο της Ζακύνθου, το Ελαφονήσι στα Χανιά και το Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα.

Η ιδιαιτερότητα αυτής της παραλίας έγκειται στη χρυσή της άμμο αλλά και στο προστατευμένο πευκοδάσος που την περικλείει ενώ τα ρηχά νερά της, την καθιστούν ιδανική για κολύμβηση.

Παραλία Μπανάνα

Παραλία Μπανάνα

Παραλία Μπανάνα

Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο παραλίες, τη μικρή και τη μεγάλη Μπανάνα και βρίσκονται σε απόσταση 10 λεπτών από τις Κουκουναριές με τα πόδια. Η Μεγάλη μπανάνα είναι ιδανική για windsurf αν και είναι μάλλον δύσκολο να έχετε όλο τον εξοπλισμό σας στην παραλία. Τα τελευταία χρόνια είναι πολύ διάσημη ανάμεσα στους νέους ανθρώπους εξαιτίας των πάρτι που γίνονται καθημερινά στο beach bar. Από την άλλη πλευρά, η μικρή Μπανάνα είναι πιο ήσυχη παραλία και με λιγότερο κόσμο αν και βρίσκεται δίπλα στην Μεγάλη. Εδώ θα βρείτε φυσιολάτρες και γυμνιστές αν και ο αριθμός τους μειώνεται χρόνο με τον χρόνο.

Παραλία του Βρωμόλιμνου

Πρόκειται για μια ακόμη παραλία που αγαπούν οι νέοι άνθρωποι για τα μπαρ της και τα πάρτι που γίνονται καθημερινά το καλοκαίρι. Εδώ θα βρείτε και πολυτελή ξενοδοχεία και εστιατόρια ενώ η θάλασσα είναι ιδανική για water ski.

Παραλία Κολιού

Παραλία Κολιού

Παραλία Κολιού

Πρόκειται για μια παραλία με λιγότερους παραθεριστές και είναι ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά επειδή η θάλασσα της είναι ήρεμη ακόμη και αν υπάρχουν κύματα στο υπόλοιπο νησί.

Παραλία Καναπίτσα

Παλιότερα η παραλία αυτή υπήρξε πολύ διαδεδομένη, σήμερα όμως είναι αρκετά ήσυχη και αποτελεί το ιδανικό μέρος για όσους ψάχνουν εναλλακτικά μέρη και δραστηριότητες. Από εδώ μάλιστα ξεκινούν οι ημερήσιες εκδρομές στη Σκόπελο, ένα από τα κυριότερα νησιά των Σποράδων.

Παραλία Λαλάρια

Μαζί με τις Κουκουναριές, αυτή η παραλία βρίσκεται στην κορυφή των επιλογών των επισκεπτών. Αν και στην ουσία πρόκειται για δύο διαφορετικές παραλίες, με τα Λαλάρια να έχουν βότσαλα και να βρίσκονται στη βορειότερη πλευρά του νησιού. Αρκετά μακριά από την πόλη της Σκιάθου, αυτή η παραλία θα σας γοητεύσει με την άγρια ομορφιά της. Μάλιστα καθώς δεν υπάρχουν παροχές στη παραλία θα χρειαστεί να πάρετε πετσέτες και ομπρέλες μαζί σας. Έχετε στο νου σας ότι στη Σκιάθο θα βρείτε την ιδανική παραλία που θα συμπληρώσει άρτια τις ονειρικές σας διακοπές.

Κατηγορίες: Ταξιδιωτικά νέα