Στις Κυκλάδες είναι τα τρία μεγάλα και δημοφιλή νησιά με την πιο φθηνή διαμονή. Τα νησιά των Κυκλάδων είναι μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές για τις καλοκαιρινές διακοπές τόσο των Ελλήνων όσο και των ξένων τουριστών, ωστόσο το υψηλό κόστος διαμονής και εισιτηρίων καθιστά τους προορισμούς αυτούς απαγορευτικούς για πολλούς από εμάς. Υπάρχουν, όμως, ορισμένα οικονομικά νησιά των Κυκλάδων που προσφέρονται για οικονομικές διακοπές– και δεν είναι μόνο αυτά που νομίζατε!

Μολονότι κανείς θα υπέθετε ότι μόνο τα μικρά και «άγνωστα» νησάκια του Αιγαίου έχουν χαμηλότερες τιμές, στην πραγματικότητα είναι φθηνά νησιά και κάποια από τα μεγαλύτερα νησιά είναι εκείνα που διαθέτουν αρκετά φθηνά καταλύματα αλλά και φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Έτσι, μετά από αρκετή έρευνα, καταφέραμε να ανακαλύψουμε τα τρία πιο οικονομικά νησιά των Κυκλάδων σε διαμονή και ακτοπλοϊκά.

Τα πραγματικά παραδείγματα καταλυμάτων που θα διαβάσετε παρακάτω έχουν υπολογιστεί για τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου, ενώ οι τιμές αναφέρονται σε δίκλινα δωμάτια ανά ενήλικα. Το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για τα νησιά των Κυκλάδων αναφέρεται πάλι στις ίδιες ημερομηνίες, ενώ πρόκειται για οικονομικές θέσεις (κανονικό εισιτήριο μετ’ επιστροφής) χωρίς αυτοκίνητο.

Οικονομικά νησιά των Κυκλάδων.

Νάξος

Χαβάι - Ναξος

Χαβάι – Ναξος

Θα περίμενε κανείς πως οι τιμές στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, το οποίο μάλιστα προτιμούν χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο, θα ήταν αρκετά τσουχτερές, εντούτοις η Νάξος προσφέρει επιλογές για όλα τα βαλάντια, τόσο στη διαμονή όσο και στη διασκέδαση.

Εάν ψάχνετε, λοιπόν, για φθηνή διανυκτέρευση, μπορείτε να βρείτε καταλύματα από 30 ευρώ τη βραδιά κατ’ άτομο, ενώ εάν επιλέξετε το οργανωμένο κάμπινγκ, οι τιμές για μια σκηνή κυμαίνονται περίπου στα 17,5 ευρώ το άτομο. Όσον αφορά τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Νάξο, οι οικονομικές θέσεις ξεκινούν από 100 ευρώ μετ’ επιστροφής (για τα δρομολόγια πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά), χωρίς το αυτοκίνητο.

Άνδρος

Πύργος, Άνδρος

Πύργος, Άνδρος

Η Άνδρος είναι ένα αρκετά υποτιμημένο νησί, καθώς αν και διαθέτει μοναδικές παραλίες, οργιάζουσα φύση και αρκετές επιλογές σε διασκέδαση, δεν αποτελεί εξίσου διαδεδομένο προορισμό με τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων.

Το γεγονός ότι δεν είναι εξίσου κοσμοπολίτικη, έχει ως αποτέλεσμα να είναι και πιο οικονομική, με τους επίδοξους παραθεριστές να βρίσκουν δωμάτια με 30 ευρώ τη νύχτα, ενώ τα δρομολόγια -μολονότι περιορισμένα- ξεκινούν στα 50 ευρώ (από το λιμάνι της Ραφήνας).

Σύρος

Σύρος

Σύρος

Η Σύρος, η πρωτεύουσα των Κυκλάδων με το καταπληκτικό φαγητό και τον πλούσιο πολιτισμό είναι επίσης ένα νησί που προσφέρει επιλογές για όλα τα γούστα και τα μπάτζετ.

Πιο συγκεκριμένα, οι τιμές για ένα δωμάτιο πέντε λεπτά με τα πόδια από την παραλία ξεκινούν περίπου στα 30 ευρώ το άτομο, ενώ ακτοπλοϊκά εισιτήρια από το λιμάνι του Πειραιά θα βρείτε και με 90 ευρώ.

Κατηγορίες: Ταξιδιωτικά νέα