Το φθινόπωρο είναι μια καλή περίοδος για όσους ταξιδεύουν για το ηλιοβασίλεμα, το φαγητό και τα πολυτελή ξενοδοχεία

Στα πολλά οφέλη των off season διακοπών αναφέρεται άρθρο του Bloomberg, επισημαίνοντας πως ιδανικοί προορισμοί για φθινοπωρινά ταξίδια (με λιγότερο κόσμο και χαμηλότερο κόστος) είναι μέρη όπως η Ακτή Αμάλφι της Ιταλίας και τα ελληνικά νησιά.

Ανάμεσα στο top 5 που συστήνουν οι επαγγελματίες των ταξιδιών για το φετινό φθινόπωρο, συγκαταλέγεται και η Σαντορίνη.

Σαντορίνη

Σαντορίνη

«Όσο πιο νότια πηγαίνετε, τόσο περισσότερο διαρκεί το καλοκαίρι», λέει η Brie Shelly του πολυτελούς ταξιδιωτικού γραφείου Embark Beyond, εξηγώντας ότι σε προορισμούς όπως οι Βαλεαρίδες Νήσοι της Ισπανίας και η Ελλάδα, οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν ζεστό, ξηρό καιρό μέχρι τον Οκτώβριο.

Η Σαντορίνη έχει τη μεγαλύτερη σεζόν στην περιοχή, παραμένοντας ανοιχτή μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα οι τιμές να πέφτουν όσο περιμένει κανείς.

Το κόστος των εισιτηρίων για μια πτήση μετ΄ επιστροφής από την Νέα Υόρκη προς την Αθήνα μειώνεται έως και 1.000 δολάρια από τα τέλη Αυγούστου στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Σαντορίνη

Σαντορίνη

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, το κόστος μπορεί να είναι περίπου 900 δολάρια. Όποιος περιμένει μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα εξοικονομήσει ακόμη περισσότερα, με τις πτήσεις να κοστίζουν ακόμα και 550 δολάρια.

Μεγάλη πτώση σημειώνεται και στο κόστος διανυκτέρευσης, το οποίο πέφτει από τουλάχιστον 1.000 ευρώ στα τέλη Αυγούστου (σε 5άστερα ξενοδοχεία), περίπου στα 600 ευρώ στα μέσα Οκτωβρίου.

Φυσικά, οι ταξιδιώτες που θα επιλέξουν το φθινόπωρο θα ζήσουν μια πιο ήσυχη εμπειρία, σημειώνει το Bloomberg.

Όσοι ενδιαφέρονται για τη νυχτερινή ζωή της Σαντορίνης θα απογοητευτούν, αλλά οι ταβέρνες και τα εστιατόρια παραμένουν ανοιχτά μέχρι να κλείσει το τελευταίο ξενοδοχείο.

Το φθινόπωρο είναι μια καλή περίοδος για όσους ταξιδεύουν για το ηλιοβασίλεμα, το φαγητό και τα καλά ξενοδοχεία.

Οι υπόλοιποι προορισμοί τους οποίους συστήνει το Bloomberg για το φθινόπωρο είναι η Λίμνη Κόμο στην Ιταλία, η Πράγα, η Σικελία και η Πορτογαλία.

Κατηγορίες: Ταξιδιωτικά νέα