Η Ελλάδα είναι χώρα με πλούσια ιστορία και πολιτισμό, αλλά και με εκπληκτική φυσική ομορφιά. Τα ελληνικά νησιά, ειδικά, αποτελούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς που αξίζει να επισκεφτείς και τον χειμώνα, καθώς έχουν τη δική τους ξεχωριστή γοητεία!

Εύβοια

Η Εύβοια είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα. Είναι ιδανικός προορισμός για χειμερινό ταξίδι, καθώς προσφέρει μια ποικιλία επιλογών για δραστηριότητες και αξιοθέατα. Μπορείς να επισκεφτείς τα ιστορικά χωριά του νησιού, να κάνεις πεζοπορία στα καταπράσινα βουνά της, ή να απολαύσεις τις πανέμορφες παραλίες της.

 • Ιστορικά χωριά: Η Εύβοια είναι γεμάτη με ιστορικά χωριά που αξίζει να επισκεφτείς. Μερικά από τα πιο δημοφιλή είναι το Κάστρο της Καρύστου, το χωριό Βίλια και το χωριό Μαλεμούδι.
 • Πεζοπορία: Η Εύβοια είναι ιδανική για πεζοπορία, καθώς διαθέτει πολλά μονοπάτια που περνούν μέσα από καταπράσινα δάση, γραφικά χωριά και πανέμορφες παραλίες.
 • Παραλίες: Η Εύβοια διαθέτει πολλές πανέμορφες παραλίες, είτε χρυσαφένιες αμμουδιές είτε γραφικά κολπάκια. Μερικά από τα πιο δημοφιλή είναι η παραλία της Αγίας Άννας, η παραλία του Αγίου Νικολάου και η παραλία της Λίμνης.

Σύρος

Η Σύρος είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά των Κυκλάδων. Είναι γνωστή για την αρχιτεκτονική της, τα γραφικά της σοκάκια και τα παραδοσιακά της έθιμα. Τον χειμώνα, η Σύρος είναι πιο ήσυχη και χαλαρή, γεγονός που την καθιστά ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν μια πιο ατμοσφαιρική εμπειρία.

 • Αρχιτεκτονική: Η Ερμούπολη, η πρωτεύουσα της Σύρου, είναι γνωστή για την αρχιτεκτονική της που συνδυάζει στοιχεία της νεοκλασικής, της ρομαντικής και της βυζαντινής αρχιτεκτονικής.
 • Γραφικά σοκάκια: Τα γραφικά σοκάκια της Ερμούπολης είναι ιδανικό μέρος για να περπατήσεις και να χαλαρώσεις.
 • Παραδοσιακά έθιμα: Η Σύρος είναι γνωστή για τα ζωντανά της έθιμα, όπως τα καρναβάλια, τα πανηγύρια και τα παραδοσιακά ήθη και έθιμα.

Νάξος

Η Νάξος είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και έχει πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της. Τον χειμώνα, μπορείς να επισκεφτείς τα αρχαία μνημεία της, να κάνεις πεζοπορία στα βουνά της, ή να χαλαρώσεις στις όμορφες παραλίες της.

 • Αρχαία μνημεία: Η Νάξος είναι γνωστή για τα αρχαία της μνημεία, όπως το Αρχαίο Θέατρο, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Ναό της Δήμητρας.
 • Πεζοπορία: Η Νάξος είναι ιδανική για πεζοπορία, καθώς διαθέτει πολλά μονοπάτια που περνούν μέσα από καταπράσινα δάση, γραφικά χωριά και πανέμορφες παραλίες.
 • Παραλίες: Η Νάξος διαθέτει πολλές πανέμορφες παραλίες, με χρυσαφένιες αμμουδιές και γραφικά κολπάκια.

Τήνος

Η Τήνος είναι ένα από τα πιο δημοφιλή θρησκευτικά κέντρα της Ελλάδας. Τον χειμώνα, το νησί είναι πιο ήσυχο και χαλαρό, γεγονός που το καθιστά ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν μια πιο προσιτή εμπειρία.

 • Επισκεφθείτε τη Μονή της Ευαγγελίστριας: Η Μονή της Ευαγγελίστριας είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά θρησκευτικά κέντρα της Ελλάδας. Η εκκλησία της μονής είναι αφιερωμένη στην Παναγία και φιλοξενεί την εικόνα της Παναγίας της Τήνου, η οποία θεωρείται θαυματουργή.
 • Γραφικά χωριά: Η Τήνος διαθέτει πολλά όμορφα χωριά με γραφικά σοκάκια και παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Μερικά από τα πιο δημοφιλή χωριά είναι ο Πύργος, η Χώρα και η Καρδιανή.
 • Τοπικές γεύσεις: Η Τήνος είναι γνωστή για την τοπική της κουζίνα, η οποία περιλαμβάνει παραδοσιακά πιάτα όπως κολοκύθια γεμιστά, χταπόδι στιφάδο και φυσικά γαλακτομπούρεκο.

Κρήτη

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και έχει μια πλούσια ιστορία και πολιτισμό. Τον χειμώνα, η Κρήτη είναι πιο ήρεμη και χαλαρή, γεγονός που την καθιστά ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν μια πιο αυθεντική εμπειρία.

 • Αρχαιολογικοί χώροι: Η Κρήτη είναι γνωστή για τους αρχαιολογικούς της χώρους, οι οποίοι μαρτυρούν την πλούσια ιστορία της. Μερικούς από τους πιο δημοφιλείς αρχαιολογικούς χώρους είναι η Κνωσός, ο Φαιστός και ο Γόρτυνας.
 • Πεζοπορία στα βουνά: Τα βουνά της Κρήτης προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για πεζοπορία, με μονοπάτια που περνούν μέσα από καταπράσινα δάση, φαράγγια και παραδοσιακά χωριά.
 • Κρητική κουζίνα: Η κρητική κουζίνα είναι γνωστή για τα φρέσκα υλικά της, τα παραδοσιακά πιάτα της και το κρασί της.

Εάν ψάχνεις και εσύ τον κατάλληλο χειμερινό προορισμό για την επόμενή σου εξόρμηση, εμπιστεύσου μας και κλείσε σήμερα τα ακτοπλοϊκά ή αεροπορικά σου εισιτήρια! Για οτιδήποτε χρειαστείς κάλεσέ μας στο 261 063 4000.