Διακοπές στην Νάξο.

Μεσαιωνικές καστροπολιτείες και ενετικοί πύργοι του 17ου αιώνα, βυζαντινές εκκλησίες και πανάρχαια ιερά, ατμοσφαιρικά πέτρινα ορεινά χωριά και εξωτικές παραλίες σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε, πλούσια βλάστηση και η ψηλότερη κορυφή των Κυκλάδων, ο θρυλικός Ζας! Το μεγαλύτερο νησί ανάμεσα στα κυκλαδονήσια συνδυάζει μοναδικά την αριστοκρατική κομψότητα με τις αυθεντικές λαϊκές παραδόσεις, προσφέροντας μια αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία στη σκιά του μύθου και της ιστορίας. Μια ξεχωριστή μίξη κοσμοπολιτισμού και ανεπιτήδευτης απλότητας που μπορείτε να απολαύσετε με τις διακοπές σας στην Νάξο. Ιδανική για ταξιδιώτες που αναζητούν το μυστικό της καλής ζωής και το ιδανικό σκηνικό για να ονειρευτούν.

Αξίζει να πάτε διακοπές στην Νάξο.

Αντικρύστε το ηλιοβασίλεμα από την εμβληματική Πορτάρα, την μαρμάρινη πύλη του Ναού του Απόλλωνα (6ος αι. π.χ.) που δεσπόζει στη νησίδα Παλάτια.

Νάξος

Νάξος

Περιηγηθείτε στην εντυπωσιακή μεσαιωνική καστροπολιτεία (13ος αιώνας) της Νάξου, έργο του Ενετού σταυροφόρου και ιδρυτή του Δουκάτου του Αιγαίου, Marco Sanudo.

Ανακαλύψτε τις 30 και πλέον βυζαντινές εκκλησίες με τις σπάνιες νωπογραφίες (6ος – 15ος αιώνας), που στολίζουν την εύφορη κοιλάδα της Τραγαίας. Η περιοχή είναι γνωστή και ως «Μικρός Μυστράς» των Κυκλάδων.

Περπατήστε στα μαρμάρινα καλντερίμια της ορεινής Απειράνθου, έναν από τα πιο αυθεντικούς και όμορφους παραδοσιακούς οικισμούς των Κυκλάδων. Το διάσημο «μαρμάρινο χωριό» ξεχωρίζει για την ενετική αρχιτεκτονική του και τις καλλιτεχνικές ανησυχίες των κατοίκων του.

Δοκιμάστε το αυθεντικό τοπικό λικέρ κίτρου που παρασκευάζεται στο νησί ανελλιπώς από τον 19ο αιώνα και η φήμη του έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο.

Επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο Νάξου για να θαυμάσετε, μεταξύ άλλων, μοναδικούς θησαυρούς της πρωτοκυκλαδικής περιόδου και συλλογές κεραμικών της μυκηναϊκής εποχής.

Δαμάστε τα κύματα στις δυτικές παραλίες του νησιού, ανακαλύπτοντας έναν παράδεισο του windsurfing και το kitesurfing.

Ζήστε την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Νάξου στους χώρους του εμβληματικού Πύργου Μπαζαίου (17ος αιώνας), στον κάμπο της Αγιασσού.

Αγναντέψτε το αρχιπέλαγος των Κυκλάδων από την κορυφή του μυθικού βουνού Ζα, του ψηλότερου βουνού των Κυκλάδων (1004 μ.), όπου μεγάλωσε ο θεός Δίας.

Μεταφερθείτε πίσω στο χρόνο της ενετικής φεουδαρχίας, θαυμάζοντας τους 30 πέτρινους πύργους του 17ου αιώνα που διατηρούνται αναλλοίωτοι στην εξοχή του νησιού.

Οι καλύτερες παραλίες της Νάξου

Η παραλία Άγιος Γεώργιος της Νάξου

Η παραλία Άγιος Γεώργιος της Νάξου

Άγιος Γεώργιος: Μία από τις πιο δημοφιλείς οργανωμένες παραλίες του νησιού, σε κοντινή απόσταση από την Χώρα που πρέπει να επισκεφθείτε αν έχετε βγάλει εισιτήριο για Νάξο. Στα ρηχά γαλαζοπράσινα νερά της παραλίας του Αγίου Γεωργίου στην Νάξο, μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουν με ασφάλεια κάθε λογής θαλάσσια σπορ. Στην λίστα του Guardian 2019 με τις δέκα καλύτερες οικογενειακές παραλίες της Ευρώπης.

Άγιος Προκόπης: Κοσμοπολίτικη και βραβευμένη ως μια από τις ωραιότερες παραλίες της Ευρώπης. Η λεπτή χρυσαφένια άμμος και τα τυρκουάζ χρώματα θυμίζουν Καραϊβική. Το οργανωμένο τμήμα της προσφέρει θαυμάσιες ευκαιρίες για θαλάσσια σπορ.

Η Μικρή Βίγλα στην Νάξο

Η Μικρή Βίγλα στην Νάξο

Μικρή Βίγλα: Χωρισμένη σε δύο μέρη από έναν βραχώδη λόφο, αυτή η μεγάλη αμμουδερή παραλία με τα γαλαζοπράσινα νερά είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. Το βόρειο άκρο της κατακλύζεται από τους λάτρεις της αδρεναλίνης και της περιπέτειας στα κύματα, προσφέροντας ιδανικές συνθήκες για windsurfing και kitesurfing.

Στο νότιο άκρο της (Σαχάρα) θα συναντήσετε οικογένειες και ζευγάρια να χαλαρώνουν στις ξαπλώστρες ή να κάνουν snorkeling στα ρηχά νερά της.

Πλάκα: Μία από τις πιο όμορφες και μεγάλες (4 χλμ.) παραλίες της Νάξου με λευκή ψιλή άμμο και μαγευτικούς αμμόλοφους. Αποτελεί συνέχεια της διάσημης παραλίας της Αγίας Άννας, με εκπληκτική θέα στο απέραντο γαλάζιο και την Πάρο.

Αλυκό: Εξωτικό σκηνικό από λευκή άμμο και τυρκουάζ νερά που περιβάλλεται από σπάνιο κεδρόδασος και αμμόλοφους. Ένα απάνεμο κομμάτι παραδείσου για τους λάτρεις της απομόνωσης και της περισυλλογής. Στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού, 17χλμ. νότια της Χώρας.

Δείτε επίσης…

Κάντε διακοπές στην Νάξο και ανακαλύψετε τα γιγάντια αρχαϊκά αγάλματα των Κούρων της Νάξου που κείτονται ανολοκλήρωτα στα αρχαία λατομεία μαρμάρου στις θέσεις Απόλλωνας και Φλεριό, από τον 6ο αι. π.Χ.

Νάξος

Νάξος

Επισκεφτείτε το σπήλαιο του Ζα, ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά αξιοθέατα της Νάξου στις βορειοδυτικές πλαγιές του ομώνυμου βουνού.

Ξεναγηθείτε στο ΑποστακτήριοΜουσείο Βαλληνδρά στο αρχοντικό χωριό Χαλκί, την παλιά πρωτεύουσα του νησιού. Εδώ παράγεται από το 1896 και από την πέμπτη γενιά της ίδιας οικογένειας το διάσημο λικέρ κίτρου της Νάξου, με τη συνταγή να παραμένει επτασφράγιστο μυστικό.

Αποκτήσετε κάποιο κομμάτι από τα μοναδικά χειροποίητα υφαντά του Συνεταιρισμού Παραδοσιακής Τέχνης Γυναικών Απειράνθου.

Μυηθείτε στην τέχνη των ναξιώτικων κεραμικών στο εργαστήριο αγγειοπλαστικής που λειτουργεί στο χωριό Δαμαλάς.

Ακολουθήσετε το πανέμορφο μονοπάτι από το παλιό Γεφύρι της Κεραμωτής έως τον καταρράκτη της Ρουτσούνας για μια βουτιά στη μαγευτική λίμνη του ή ένα πικνίκ στις όχθες της.

Επισκεφτείτε τον αρχαιολογικό χώρο Γύρουλα, στο χωριό Σαγκρί, αρχαϊκό κέντρο λατρείας της θεάς Δήμητρας, για να θαυμάσετε το επιβλητικό μαρμάρινο ιερό του 530 π.χ.

Θαυμάσετε την μοναδική πέτρινη αρχιτεκτονική της Παναγίας της Δροσιανής, κοντά στο χωριό Μονή, με τις όμορφες νωπογραφίες του 6ου αιώνα.

Σταθείτε στις επάλξεις του επιβλητικού Καστρομονάστηρου του Φωτοδότη, σε υψόμετρο 500 μέτρων πάνω από το χωριό Δανακός, για να νιώσετε την θέα του Αιγαίου να σας κόβει την ανάσα.

Κάντε μια πρόποση με το περίφημο γλυκό κρασί της ορεινής Νάξου.

«Αν ο παράδεισος ήταν στη Γη, θα ήταν εδώ»

Ο φιλόσοφος και λογοτέχνης Νίκος Καζαντζάκης για τις Εγγαρές της Νάξου στο έργο του «Αναφορά στον Γκρέκο».

Γνωρίζατε ότι…

Η ορεινή ενδοχώρα της Νάξου είναι η πατρίδα της άγριας ορχιδέας Ophrys thesei. Τα άνθη της κάνουν την εμφάνισή τους από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο, δημιουργώντας μια απρόσμενη σκηνογραφία στη διαδρομή από το Γαλανάδο έως το Χαλκί.

ΚΡΑΤΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΠΛΟΙΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ +30 22850 22100
ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ +30 22850 22300
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ +30 22853 60100
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ +30 22850 23333
ΤΑΞΙ +30 22850 22444