Κωνσταντινούπολη – Βόσπορος - Ferry Center

Κωνσταντινούπολη – Βόσπορος

Κόστος από 210,00

5 ημέρες

Ημερομηνίες Αναχώρησης: 19/2 – 23/2 & 27/2 – 2/3

Περιγραφή

Η Κωνσταντινούπολη είναι η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, αποτελώντας το οικονομικό, πολιτιστικό και ιστορικό κέντρο της χώρας. Η Κωνσταντινούπολη είναι διηπειρωτική πόλη στην Ευρασία, με το ιστορικό, εμπορικό κέντρο να βρίσκεται στην ευρωπαϊκή πλευρά και περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού να ζει στην ασιατική πλευρά της Ευρασίας. Με πληθυσμό 14,38 εκατομμύρια κατοίκους, η πόλη αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους αστικούς οικισμούς στην Ευρώπη και ο μεγαλύτερος στη Μέση Ανατολή καθώς και μία από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου.Η πόλη βρίσκεται εντός των ορίων του ομώνυμου μητροπολιτικού δήμου.

 

1η ΗΜΕΡΑ:ΠΑΤΡΑ-ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Αναχώρηση από την Πάτρα στις 6:00 π.μ.μέσω γέφυρας Ρίου-Αντιρίου, Ιόνιας Οδού και λίγο πριν τα Γιάνεννα κάνουμε στάση για το πρωινό μας καφέ. Εισερχόμαστε στην Εγνατία οδο, η επόμενη στάση μας θα είναι στα ΣΕΑ Πλατάνου.Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας στην Εγνατία Οδό όπου το μεσημέρι φτάνουμε στη περιοχή της Μουσθένης (30χλμ πριν απο τη Καβάλα) για το μεσημεριανό μας φαγητό. Έπειτα αναχωρούμε για τη πόλη της Κομοτηνής και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης! Βράδυ ελεύθερο.

2η ΗΜΕΡΑ:ΚΟΜΟΤΗΝΗ-ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Αφου πάρουμε πρωινό και τα πράγματά μας αναχωρούμε στις 7:30 για τα σύνορα των Κήπων όπου θα κάνουμε 20 λεπτά στάση στα Ελληνικά Duty Free. Mόλις τελειώσουν οι απαιτούμενοι έλεγχοι συνεχίζουμε τη διαδρομή μας μέσω Κεσάνης, Μαλγάρων, Ραιδεστού όπου έξω απο την πόλη θα κάνουμε στάση για 45 λεπτά(όπου θα πάρουμε και τον ξεναγό μας). Μετά από περίπου 2 ώρες διαδρομή θα βρισκόμαστε στην Κωνσταντινούπολη. H πρώτη μας επίσκεψη θα είναι η Μονή Ζωοδόχου πηγής στο Μπαλουκλί και η Μονή Βλαχερνών .Στη συνέχεια προαιρετικά θα επιβιβαστούμε στο καράβι για την ονειρεμένη κρουαζιέρα στο Βόσπορο ένα από τα πιο όμορφα μέρη του κόσμου με πλήρη ξενάγηση απο τον ξεναγό μας! Γυρω στις 18:30 άφιξη στο ξενοδοχείο μας,τακτοποίηση και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση.Βράδυ ελεύθερο, διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Αφού πάρουμε πρωινό αναχωρούμε στις 8:30 για το ιστορικό κέντρο της Πόλης. Πρώτα θα επισκεφτούμε το επιβλητικό παλάτι Τοπ Καπί  , στην συνέχεια την Αγία Σοφία και θα τελειώσουμε με τη δεξαμενή του Ιουστινιανού! Στη συνέχεια επιστρέφουμε στην περιοχή της πλατείας Ταξίμ για μεσημεριανό φαγητό καθώς επίσης να γνωρίσουμε τον πασίγνωστο πεζόδρομο Istiklal! Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε μαγαζί με oriental και folklor.Διανυκτέρευση

4η ΗΜΕΡΑ: ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ (ΦΑΝΑΡΙ) – ΚΛΕΙΣΤΗ ΑΓΟΡΑ
Αφού πάρουμε πρωινό ξεκινάμε την ημέρα μας με επίσκεψη στο οικουμενικό Πατριαρχείο και στην περιοχή του Φαναριού! Συνεχίζουμε το πρόγραμμα μας με την κλειστή αγορά Kapali Carsi με πάνω απο 3600 μαγαζιά!Θα έχετε αρκετό χρόνο για να περιηγηθείτε στην αγορά και να κάνετε φυσικά τα ψώνια σας ! Μην ξεχάσετε να κάνετε όσο περισσότερο “παζάρι” μπορείτε ! Επιστροφή στη περιοχή Ταξίμ ( περιοχή του ξενοδοχείου μας ) , απόγευμα – βράδυ ελεύθερο για να γνωρίσουμε τις ομορφιές της πόλης! Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΤΑΞΙΔΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Αφού πάρουμε πρωινό και τα πράγματά μας αναχωρούμε στις 7:15 και με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε περίπου στη Πάτρα στις 21:30.

Περιλαμβάνονται:

  • ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟ ΥΠΕΡΥΨΩΜΕΝΟ ΠΟΥΛΜΑΝ
  • 1 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ
  • 3 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΙΜ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟΤΑΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4* ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ
  • ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΗ ΞΕΝΑΓΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • ΕΙΣΟΔΟΙ ΜΟΥΣΕΙΩΝ
  • ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ
  • Ο ειδικός φόρος διανυκτέρευσης 1,5 ευρώ/δωμάτιο στην Ελλάδα

 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις καλέστε μας στο 2610 634000