Ρώμη & Κατακόμβες - Ferry Center

Ρώμη & Κατακόμβες

Κόστος από 325,00

Ταξιδέψτε στην Ρώμη μόνο από €325

4 ή 5 ημέρες

Ημερομηνίες Αναχώρησης: από 1/9/2019 έως 18/10/2019 & 25/10/2019

Κατηγορία: Ετικέτες: , ,

Περιγραφή

1η ημέρα Αθήνα – Ρώμη (Ξενάγηση πόλης & Κατακόμβες)

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Ρώμη.

Άφιξη και συνάντηση με τον ελληνόφωνο ξεναγό.

Θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας με επίσκεψη στις κατακόμβες του Αγίου Καλλίστου, όπου θα δούμε τις κρύπτες των παπών και τους τάφους των πρώτων χριστιανών ή εναλλακτικά (ανάλογα με το ποιες είναι ανοικτές), στις κατακόμβες της Δομιτίλλης.

Στη συνέχεια και διαμέσου της Αππίας οδού, θα δούμε τα πιο διάσημα Λουτρά (Θέρμες) του αυτοκράτορα Καρακάλλα, που λειτουργούσαν για περισσότερα από 300 χρόνια, το επιβλητικό Κολοσσαίο και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου.

Στη συνέχεια, περνώντας κάτω από το Καπιτώλιο θα καταλήξουμε στην Πιάτσα Βενέτσια, όπου δεσπόζει το Παλάτσο Βιτοριάνο, κτίριο αφιερωμένο στον πρώτο βασιλιά της Ιταλίας, που ενσωματώνει και το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, το Παλάτσο Βενέτσια με το μπαλκόνι στο οποίο ανέβαινε ο Μουσολίνι και έβγαζε τους λόγους του και το Παλάτσο Βοναπάρτη, στο οποίο έζησε τα τελευταία χρόνια η μητέρα του Ναπολέοντα.

Η  ξενάγηση μας ολοκληρώνεται με μια στάση & εξωτερική περιήγηση στην πλατεία της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Σας προτείνουμε για το βράδυ το Rome by Night, μια ξεχωριστή περιήγηση της πόλης ανάμεσα στα φωταγωγημένα κτίριά της. Σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει η διαφορετική της όψη υπό το φως των αστεριών (κόστος συμμετοχής 25€ κατ’ άτομο, για συμμετοχή 7-8 ατόμων).

 

2η ημέρα Ρώμη (Βατικανό & Βασιλική Αγίου Πέτρου)

 

Σήμερα θα αφιερώσουμε την ημέρα μας στο Βατικανό.

Προαιρετικά, όσοι το επιλέξουν, θα έχουν την ευκαιρία θα επισκεφθούν το μικρότερο κρατίδιο του κόσμου. Για την επίσκεψη αυτή έχουμε φροντίσει να εξασφαλίσουμε την αντίστοιχη προ-κράτηση, για την αποφυγή αναμονής στη μεγάλη ουρά.

Για τον λόγο αυτό απαιτείται δήλωση συμμετοχής από την Αθήνα και πληρωμή κατευθείαν στον ξεναγό (κόστος συμμετοχής με μεταφορά, προ-κράτηση, κόστος εισόδου, ακουστικά, ελληνόφωνο ξεναγό: 30 € ενήλικας, 25 € παιδί έως 18 ετών, για minimum συμμετοχή 7-8 ατόμων πληρωτέα στον ξεναγό και δήλωση στο γραφείο μας αν θα συμμετέχετε με την εγγραφή σας).

Στα μουσεία του Βατικανού θα δούμε τις μεγάλες συλλογές ανεκτίμητων έργων τέχνης, την Καπέλα Σιξτίνα ή τα δωμάτια του Ραφαήλ. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου*, στο εσωτερικό της οποίας υπάρχουν εκατοντάδες αγάλματα-καλλιτεχνικοί θησαυροί, με αποκορύφωμα την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου.

 

3η ημέρα Ρώμη | Φλωρεντία | Cinecitta World | Castel Romano

 

Σήμερα η ημέρα είναι ελεύθερη για να περιηγηθείτε στην «Αιώνια πόλη».

Σας προτείνουμε προαιρετικά μια ολοήμερη εκδρομή στην Φλωρεντία, την πόλη της Τέχνης και της Αναγέννησης , απαιτείται δήλωση συμμετοχής από την Αθήνα και πληρωμή κατευθείαν στον ξεναγό (κόστος συμμετοχής 85€, για συμμετοχή 7-8 ατόμων).

Επίσης, προαιρετικά μπορείτε να επισκεφθείτε το Castel Romano Outlet Designer, 25 km από το κέντρο της πόλης, με περισσότερα από 100 επώνυμα μαγαζιά, με προσφορές που ξεκινούν από -30% έως -70% όλο τον χρόνο (είναι και τις Κυριακές ανοικτά) ή εναλλακτικά να επισκεφθείτε το ολοκαίνουριο θεματικό πάρκο της Cinecitta World απέναντι από το Castel Romano, που σίγουρα θα ψυχαγωγήσει μικρούς και μεγάλους.

 

4η ημέρα Ρώμη | Αθήνα

 

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης ΑΘΗΝΑ-ΡΩΜΗ-ΑΘΗΝΑ με ALITALIA.
 • 3, 4 διανυκτερεύσεις με πρωινό μπουφέ σε ξενοδοχείο της επιλογής σας.
 • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο του προορισμού.
 • Ελληνόφωνη ξενάγηση πόλης.
 • Ξενάγηση στις κατακόμβες & εξωτερικά της πλατείας της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου.
 • Check points στη Ρώμη.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων: 185€
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
 • Κόστος συμμετοχής για την ξενάγηση στα μουσεία Βατικανού & Άγιο Πέτρο (πληρωμή απευθείας στον ξεναγό) δήλωση συμμετοχής με την εγγραφή σας στην εκδρομή.
 • Φόρος της πόλης της Ρώμης 6 € (για τα 4* ξενοδοχεία) / 4 € (για τα 3* ξενοδοχεία) την ημέρα ανά άτομο.
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

Σημείωση

To 5νθήμερο πρόγραμμα έχει μία επιπλέον ελεύθερη ημέρα στη Ρώμη.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις καλέστε μας στο 2610 634000