Μαδρίτη - Τολέδο - Ferry Center

Μαδρίτη – Τολέδο

Κόστος από 460,00

Ταξιδέψτε στην Μαδρίτη μόνο από €460

5 ημέρες

Ημερομηνία Αναχώρησης: 7/3

Κατηγορία:

Περιγραφή

1η ημέρα Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Μαδρίτη (πτήση – πανοραμική ξενάγηση)

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας, τη Μαδρίτη, μία από τις ωραιότερες ευρωπαϊκές πόλεις. Άφιξη και πανοραμική ξενάγηση στην εντυπωσιακή πρωτεύουσα της Ισπανίας που θα μας αποκαλύψει μερικά από τα μυστικά αυτής της μεγαλοπρεπούς πόλης. Θα περιηγηθούμε στις μεγάλες λεωφόρους και τις πλατείες με τα αγάλματα και τα μνημεία (Πλάθα Σιμπέλες, Πασέο ντελ Πράδο, Γκραν Βία, Πλάθα Μαγιόρ, και τα ανάκτορα Palcio Real. κ.ά.). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα Μαδρίτη – Τολέδο – Μαδρίτη (ολοήμερη εκδρομή)

 

Πρωινή αναχώρηση για το μοναδικό Τολέδο, Πρωτεύουσα της επαρχίας του Τολέδου, είναι παράλληλα και μια αυτόνομη κοινότητα της Castilla – La Mancha με σπουδαία ιστορική, καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά. Θα περιπλανηθούμε στα στενά δρομάκια της μεσαιωνικής πόλης και θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό της, ένα μοναδικό κτίσμα μεγάλων καλλιτεχνών και μίγμα πολλών αρχιτεκτονικών στυλ, καθώς επίσης και την Εκκλησία του Αγίου Θωμά, όπου θα θαυμάσουμε το αριστουργηματικό έργο του Ελ Γκρέκο «Η Ταφή του Κόμητα Οργκάθ». Επιστροφή στη Μαδρίτη. Για το βράδυ σας προτείνουμε μια βόλτα για ψώνια στην κομψότερη συνοικία της πόλης, το Μπάριο Ντε Σαλαμάνκα, ένα καφέ στην ατμοσφαιρική Πλάθα Ντε Οριέντε με θέα το παλάτι ή απλώς να περιπλανηθείτε στα στενά της παλιάς πόλης καταλήγοντας στην εντυπωσιακή Πλάθα Μαγιόρ για έναν καφέ. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα Μαδρίτη (πεζή ξενάγηση στο Ιστορικό Κέντρο – Μουσείο Πράδο, περιλαμβάνεται η ξενάγηση)

 

Για τη σημερινή ημέρα έχουμε προγραμματίσει τη δεύτερη περιπατητική ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης και τα σοκάκια της, στην Πλάθα Μαγιόρ, στην Πλάθα ντ’ Εσπάνια κ.ά. Θα αναχωρήσουμε με τον αρχηγό μας για να επισκεφθούμε το Μουσείο Πράδο, σημαντικό μουσείο και μεγάλη πινακοθήκη της Ισπανίας (η είσοδος δεν περιλαμβάνεται), όπου θα δούμε εντυπωσιακές συλλογές διάσημων ζωγράφων (Βελάσκεθ, Ελ Γκρέκο, Γκόγια, Ριμπείρα, Μουρίλο, Τιτσιάνο, Ραφαήλ κ.α.) – ένα μοναδικό ταξίδι «στο χρόνο και στο χρώμα». Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε το Παλάθιο Ρεάλ, το ανάκτορο των Βουρβόνων, παλαιά κατοικία της βασιλικής οικογένειας με τα 2.800 δωμάτια –ένα κολοσσιαίο νεοκλασικό κτίριο του 18ου αιώνα, όπου έζησε και δημιούργησε ο Γκόγια ως ζωγράφος του παλατιού–, στο οποίο θα θαυμάσουμε ορισμένους από τους εσωτερικούς του χώρους. Στο ελεύθερο υπόλοιπο της ημέρας σας, το απόγευμα, σας προτείνουμε να γνωρίσετε την «άλλη Μαδρίτη» (Στάδιο S. Bernabeu, Σταθμός Atocha, Μνημείο Debod, Πάρκο Ρετίρο κ.ά.) και φυσικά τα διάσημα καταστήματα και την πλούσια αγορά της πόλης. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα Μαδρίτη (Ελεύθερη μέρα)

 

Ελεύθερη ημέρα για επισκέψεις σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα, καθώς και στην πλούσια αγορά της πόλης. Εναλλακτικά, όσοι επιθυμούν μπορούν να ακολουθήσουν την προαιρετική εκδρομή στις πλούσιες από ιστορικό ενδιαφέροντος Άβιλα και Σεγόβια. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα Μαδρίτη – Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Μετάβαση στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης για την πτήση της επιστροφής μας.

 

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
 • Διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο (Gran Versailles 4* ή Μayorazgo 4*)
 • Tοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία
 • Πρωινό καθημερινά
 • Ολοήμερη εκδρομή (7ώρη) στο Τολέδο
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός, γνώστης της Ισπανικής κουλτούρας και ιστορίας
 • Ταξιδιωτικός οδηγός στα Ελληνικά
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης, φιλοδωρήματα, check points και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα
 • Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.).

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων 200€  
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα

 

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο 2610 634000