Μάλτα - Ferry Center

Μάλτα

Κόστος από 459,00

Ταξιδέψτε στην Μάλτα μόνο από €459

4 ή 5 ημέρες

Ημερομηνία Αναχώρησης: 14/06

Κατηγορία:

Περιγραφή

1η ημέρα Αθήνα – Μάλτα, Ξενάγηση

 

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με Aegean για Μάλτα. Άφιξη και ξενάγηση στην πρωτεύουσα του νησιού Βαλέττα. Η ξενάγηση γίνεται με τα πόδια, διότι η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην Παλιά Πόλη απαγορεύεται. Πρόκειται για μια μοναδική καστρούπολη με ιδιαίτερη ιστορική σημασία και απεριόριστη ομορφιά. Πόλη επιβλητική, κτισμένη από τους κορυφαίους μηχανικούς της εποχής για τους Ιωαννίτες Ιππότες το 1566, βρίσκεται υπό την αιγίδα της UNESCO από το 1980. Θα περπατήσουμε στα στενά γραφικά δρομάκια και θα απολαύσουμε τα στοιχεία μιας άλλης εποχής. Θα θαυμάσουμε τους κήπους Μπαράκα, απ’ όπου θα δούμε πανοραμικά τα δύο φυσικά λιμάνια της Μάλτας και τις τρεις ιστορικές πόλεις που συνδέονται με τις δύο μεγάλες πολιορκίες του 1565 και του 1942. Θα ξεναγηθούμε στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη και τέλος, θα δούμε το καταπληκτικό Παλάτι των Μαγίστρων με την εκπληκτική αρχιτεκτονική και τον πλούσιο εσωτερικό διάκοσμο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα Μάλτα – Μόστα – Τα Άλι – Ραμπάτ – Μεδίνα

 

Πρωινή ξενάγηση στο κέντρο του νησιού. Στην Μόστα θα επισκεφθούμε τον εντυπωσιακό Καθεδρικό ναό με τον μεγαλύτερο τρούλο στο νησί. Συνεχίζουμε για το Εθνικό Πάρκο Τα Άλι, όπου θα επισκεφθούμε το φημισμένο εργοστάσιο παραγωγής φυσητού γυαλιού, καθώς και το εργαστήριο αργυροχρυσοχοΐας. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στον λόφο του Ραμπάτ για την επίσκεψή μας στην «Σιωπηλή Πόλη» Μεδίνα (Mdina), που είναι οχυρωμένη σε απόρθητο κάστρο και είχε διατελέσει κατά τον μεσαίωνα πρωτεύουσα του νησιού. Θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα μεσαιωνικά δρομάκια για να δούμε τα κυριότερα σημεία της πόλης. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα Μάλτα (Προαιρετική εκδρομή στο Γκόζο: 50€/άτομο)

 

Προαιρετική ολοήμερη εκδρομή στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους της Μάλτας, το μαγευτικό Γκόζο. Μεταφορά στο πορθμείο και επιβίβαση στο Ferry boat. Η εξαιρετική ομορφιά του τοπίου, τα υπέροχα σπίτια και αγροικίες, η εναλλαγή των εικόνων που θα συναντήσετε θα σας πείσουν σίγουρα, για το πόσο άξιζε η επίσκεψή σας στο νησί του Γκόζο. Θα επισκεφθούμε την Γκαντίγια (Ggantija) με τα μοναδικά ευρήματα από την Νεολιθική εποχή, την πρωτεύουσα του Γκόζο Βικτώρια με το περίφημο κάστρο και την παλιά πόλη, το παραδοσιακό χωριό Φοντάνα, απ΄ όπου μπορείτε να αγοράσετε παραδοσιακά προϊόντα και τέλος, το γραφικό ψαροχώρι Σλέντι (Xlendi), όπου μπορείτε προαιρετικά να γευματίσετε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα Μάλτα – Τρεις Πόλεις – Μάρσασλοκ – (Αθήνα)

 

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για τις «Τρεις Πόλεις», την Κοσπίκουα, την Βιτοριόζα και την Σέγκλια, έδρα των Ιωαννιτών Ιπποτών κατά την μεγάλη πολιορκία του 1565. Από τις επάλξεις τους θα απολαύσουμε την μαγική θέα της Βαλέττας και θα περιπλανηθούμε στα μεσαιωνικά στενά, με τα κτίρια της Ιεράς Εξέτασης, των μοναστηριών, την πλατεία των εκτελέσεων, το σπίτι του δήμιου κλπ. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το παραθαλάσσιο στολίδι της Μάλτας με τις πολύχρωμες βάρκες, το ψαροχώρι Μάρσασλοκ. Ελεύθερος χρόνος, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής, για όσους επιλέξουν το τετραήμερο πρόγραμμα.

 

5η ημέρα Μάλτα – Αθήνα

 

Πρωινό ελεύθερο για ψώνια και περιπλάνηση στα σοκάκια του νησιού με τα πανέμορφα σπίτια. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Μάλτα – Αθήνα με Aegean
 • Μεταφορά από/προς αεροδρόμιο της Μάλτας
 • 3, 4 διανυκτερεύσεις με πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο BE HOTEL 4*
 • Ξενάγηση στη Βαλέτα με ελληνόφωνο ξεναγό
 • Εκδρομή σε Μόστα, Μεδίνα, Ραμπάτ, Τα Άλι
 • Ξενάγηση στις Τρεις Πόλεις (Σέγκλεα, Κοσπίκουα, Βιτοριόζα) και στο εντυπωσιακό ψαροχώρι Μάρσασλοκ
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση αστικής επαγγελματικής ευθύνης
 • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου του γραφείου μας.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων (€150)
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κλπ.
 • Φιλοδωρήματα, ποτά, αχθοφορικά
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο

 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις καλέστε μας στο 2610 634000