Λήμνος το νησί του Ηφαίστου - Ferry Center

Λήμνος το νησί του Ηφαίστου

Κόστος από 210.00

5 ημέρες

Αναχωρήσεις : 25/6, 9/7, 16/7, 23/7, 30/7, 13/8, 20/8, 27/8, 10/9, 24/9, 1/10, 5/11

Περιγραφή

1η ηµέρα:  ΑΘΗΝΑ  – ΛΑΥΡΙΟ- ΛΗΜΝΟΣ
Αναχώρηση για το Λαύριο.  Άφιξη στο λιµάνι  του Λαυρίου και επιβίβαση στο πλοίο για το πανέμορφο νησί της Λήµνου. Άφιξη στο λιμάνι της Μύρινας, μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωµάτια, διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα:  ΜΥΡΙΝΑ –ΚΑΣΠΑΚΑΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Το ταξίδι µας ξεκινά από τη Μύρινα, την πρωτεύουσα του νησιού. Το Κάστρο «στεφανώνει» την γραφική νησιωτική πολιτεία. Θεωρείται το μεγαλύτερο του Αιγαίου. Είναι πραγματική απόλαυση η βόλτα στις δύο της γειτονιές, τον Ρωμαίικο Γιαλό, µε τα παλιά κτήρια των εύπορων Ληµνιών της Αιγύπτου και τον Τούρκικο (ή Λιµάνι, ή Ν. Μαδυτος). Θα εχουµε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, να γνωρίσουμε το παλιό λιµάνι µε το λήµνιο ‘Big Ben’, και να εντοπίσουμε το ρωσικό οχυρό της Ντάπιας. Συνεχίζοντας κατευθυνόμαστε  προς την παραλία του Αγίου Ιωάννη του Κάσπακα. Η ακτή είναι αµµώδης, πλήρως οργανωμένη και «βλέπει» προς το Άγιο Όρος και την Χαλκιδική. Θα απολαυσουµε το µπανιο µας, θα γευματίσουμε εξ’ ιδίων .Θα επισκεφτούμε τον Κάσπακα της Ληµνου, ένα από τα µεγαλύτερα και παλαιοτέρα χωριά του νησιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. Ελεύθερος χρόνος. ∆ιαν/ση.

 

3η ηµέρα:   ΗΦΑΙΣΤΙΑ – ΚΑΒΙΡΕΙΟ – ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΙ – ΠΛΑΚΑ
Πρόγευµα. Σήµερα  εξερευνούμαι  το νησί, εστιάζοντας στο Β.Α. µέρος.  Κατά τη διαδρομή µας προς το χωριό Βάρος  θα έχουµε την ευκαιρία να δούµε έναν απολιθωμένο κορµό δένδρου ο οποίος ανήκει στο απολιθωμένο δάσος του νησιού και το οποίο έχει ηλικία 20 εκατ. χρόνων. Πρώτος µας σταθµός είναι ένα από τα µμεγαλύτερα και σπουδαιότερα χωριά της Λήµνου, το Κοντοπούλι, όπου πέρασε τα χρόνια της εξορίας του ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος. Τα παραδοσιακά χτισµένα  πέτρινα σπίτια, οι περιποιημένες αυλές και τα µμποστάνια, θα µας εκπλήξουν µε τη λεπτομέρεια της αρχιτεκτονικής τους. Επόµενος σταθµός µας είναι ένας από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Λήµνου, η Ηφαίστεια. Το εντυπωσιακό αρχαϊκό ιερό της Μεγάλης Θεάς και το ακόµα πιο εντυπωσιακό αρχαίο θέατρο της ελληνιστικής περιόδου, κερδίζουν το ενδιαφέρον µας εδώ. Στον απέναντι λόφο, ένας ακόµα σπουδαίος αρχαιολογικός χώρος της Λήµνου µας περιµένει. Είναι το Καβείριο, ένας λατρευτικός χώρος, όπου τελούνταν τα απόκρυφα Καβείρια Μυστήρια κατά την ελληνική αρχαιότητα. Ώρα για µπάνιο στην παραλία της Ζεματά  που πολλοί θεωρούν την καλύτερη παραλία της Λήµνου. Γευµα εξ’ ιδίων και φεύγουμε  για την Πλάκα, το χωριό στην άκρη της χερσονήσου στην Β.Α, Λήµνο. Η θέα από την Πλάκα και ειδικά από το Φάρο αυτό προς την Ίµβρο είναι ανεμπόδιστη, γεγονός που έκανε τους εκδιωγμένους  Ίµβριους να ορίσουν την Πλάκα για το ετήσιο αντάµωµά τους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. Προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

 

4η ηµέρα:  ΚΟΝΤΙΑΣ – ΝΕΑ  ΚΟΥΤΑΛΗ – ΠΟΛΙΟΧΝΗ – ΜΟΥ∆ΡΟΣ
Πρόγευµα. Θα ξεκινήσουμε τη σημερινή µας εκδροµή από νοτιοανατολικά. Θα θαυμάσουμε τους  ανεμόμυλους του Κοντιά και τον παραδοσιακό οικισµό, ο οποίος φιλοξενεί την πινακοθήκη της Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης. Συνεχίζοντας φτάνουµε στο γραφικό λιµανάκι της Νέας  Κούταλης, που ιδρύθηκε από πρόσφυγες της Προποντίδας. Εδώ υπάρχει το μουσείο  Ναυτικής Παράδοσης και η έκθεση Σπογγαλιείας.  Συνεχίζουμε  για την Πολιόχνη, ένα σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο, όχι µόνο για τη Λήµνο, αλλά και για όλο το χώρο του Αιγαίου.  Ο  Μούδρος, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λήµνου  µετά   τη Μύρινα, αποτελεί  έναν από τους σταθµούς του ταξιδιού µας. Κατευθυνόμαστε  προς το γειτονικό χωριό του  Ρωµανού. Ένα χωριό που θεωρείται ένα από τα ομορφότερα της Λήµνου, καθώς τα πετρόχτιστα σπίτια και τα παλιά αρχοντικά, είναι δουλευμένα µε τέχνη και µεράκι. Η Παπαϊωάννειος  Σχολή (1906), η πανέμορφη πλατεία, το σκαλιστό πέτρινο ηρώο, ο Ναός της Γενέσεως του Χριστού του 1830, τα λαξευμένα στο έδαφος πιθάρια, οι παραδοσιακοί ανεμόμυλοι  στα γύρω υψώµατα  κάνουν το τοπίο πραγματικά εντυπωσιακό κι ενδιαφέρον. Μας περιµένει  µια από τις καταπληκτικές παραλίες της περιοχής, για µπάνιο και γεύµα εξ’ ιδίων. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

 

5η ηµέρα:  ΛΗΜΝΟΣ – ΛΑΥΡΙΟ  – ΑΘΗΝΑ
Πρόγευµα. Σήµερα µπορούµε να κάνουµε  προαιρετικά εκδροµή µε καραβάκι ( περίπλου του νησιού ή στον Άγιο Ευστράτιο ). Θα εχουµε την ευκαιρία να γνωρίσουμε για λίγο τις νότιες παραλίες του νησιού, το ∆ιαπόρι, την πανέμορφη  παραλία του Θάνου για το τελευταίο µπάνιο της εκδροµής  µας. Επιβίβαση στο πλοίο για το Λαύριο. Άφιξη, μεταφορά στην Αθήνα και τέλος εκδρομής.

Πειρλαμβάνονται:
  • Μεταφορές με πούλμαν
  • Περιηγήσεις σύµφωνα µε το πρόγραµµα
  • ∆ιαµονή σε επιλεγµένο ξενοδοχείο
  • Πρωινό
  • Ημιδιατροφή
  • Ακτοπλοικά εισιτήρια σε οικονομική θέση
  • Συνοδός του Γραφείου μας
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο 2610 634000