Ρόδος - Ferry Center

Ρόδος

Κόστος από 295.00

7ήμερη Εκδρομή

Αναχωρήσεις : 26/06, 10/07, 17/07, 24/07, 31/07, 07/08, 14/08, 21/08, 28/08, 11/09, 18/09, 25/09

Περιγραφή

1Η ΜΕΡΑ
Συγκέντρωση  στο λιμάνι του Πειραιά για ν αναχωρήσουμε στις 19.00 μ.μ για το όμορφο νησί των Δωδεκανήσων, τη Ρόδο. Το ταξίδι μας είναι βραδινό αλλά η θέα που θ’ αντικρύσουμε φτάνοντας στο λιμάνι του νησιού καθώς ο ήλιος ανατέλλει μας αποζημιώνει. Εκείνη την ώρα που ο ήλιος χρυσώνει τη θάλασσα, χρυσώνει και τα δύο αγάλματα, τον έλαφο και την ελαφίνα, στημένα σε κολόνες στην είσοδο του αρχαίου λιμανιού. Στην ίδια θέση που η παράδοση λέει ότι βρισκόταν κι ο περίφημος Κολοσσός, ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Το πελώριο ορειχάλκινο άγαλμα του θεού Ήλιου να κρατάει ένα αναμμένο πυρσό.

 

2Η ΜΕΡΑ
Άφιξη στη Ρόδο. Μεταφοοά στο  ξενοδοχείο και  ξεκινάμε  για  την πρώτη  γνωριμία  με το νησί
Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στα αξιοθέατα της πόλης Ρόδου.

 • Θα θαυμάσουμε το γραφικό Μανδράκι, την εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, το Δικαστικό Μέγαρο, το περίφημο Δημοτικό Θέατρο, το κτίριο της δημαρχίας. Θα συνεχίσουμε για το εντυπωσιακό ενυδρείο, ένα από τα μεγαλύτερα των Βαλκανίων.
 • Θα ανέβουμε στο μοναδικό πανόραμα Ρόδου και στον λόφο του Mόντε Σμίθ ή Αγίου Στεφάνου όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύουμε τη θέα προς την πόλη της Ρόδου. Κατεβαίνοντας θα δούμε την ακρόπολη της Ρόδου, το Αρχαίο Ολυμπιακό Στάδιο με το υπέροχο Αρχαίο Θέατρο.
 • Θα κατέβουμε στην μεσαιωνική πόλη της Ρόδου. Επισκεπτόμαστε το κάστρο του Μεγάλου Μαΐστρου, την περίφημη οδό των Ιπποτών, με την πλούσια αγορά του νησιού, το μουσείο της Αρχαίας Πόλης. Προχωρώντας προς την νέα πόλη ρόδου στην περίφημη αγορά της Πλατείας Κύπρου όπου μπορείτε να κάνετε ποιοτικές αγορές και να πιείτε δροσιστικά ποτά και καφέ στο φημισμένο Ακταίον στο Μανδράκι, ατενίζοντας τον φάρο τους περίφημους τρεις μύλους της Ρόδου, κάτω από τον μεγάλο πλάτανο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο – διανυκτέρευση.

 

3Η ΜΕΡΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση στην πόλη της Ιαλυσού.

 • Επίσκεψη στην Ιερά μονή Παναγίας Φιλέρημου στον ομώνυμο λόφο. Η μονή είναι χρονολογημένη τον δέκατο τέταρτο αιώνα και βρίσκεται σε υψόμετρο 250 m. Θα θαυμάσουμε την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, έργο του Ευαγγελιστή Λουκά.
 • Θα συνεχίσουμε για την ξακουστή κοιλάδα των πεταλούδων, θα απολαύσουμε την μοναδική ομορφιά της. Σε αυτών τον μοναδικό χώρο αναπαραγωγής θα χαρείτε το μεγαλείο της φύσης. Στο τέλος της διαδρομής βρίσκεται η Ιερά Μονή της Καλόπετρας αφιερωμένη στην κοίμηση της Θεοτόκου, γιορτάζει 15 Αυγούστου, χτισμένη το 1865 στην θέση παλαιότερου ναού του 1784 όπου κτήτορας της υπήρξε ο ηγεμόνας Αλέξανδρος Υψηλάντης.
 • Συνεχίζουμε να επισκεφθούμε την αρχαία πόλη της Κάμειρου. Μια από τις τρεις αρχαίες πόλεις της Ρόδου μαζί με την Ιαλυσό και την Λίνδο. Είχε ιδρυθεί από τους Δωριείς το 850 π.χ., με τον σεισμό του 226 π.χ. γκρεμίστηκε η πόλη όπως και ο ναός της Κάμειρου επίσης και ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου ο ξακουστός Κολοσσός της Ρόδου. Εδώ (προαιρετικά) οι επισκέπτες μπορούν να γευματίσουν και να κάνουν μπάνιο σε παραλιακό χωριό Καλαβάρδα.

 

4Η ΜΕΡΑ
Πρωινό και αναχώρηση στην αρχαία πόλη Λίνδο

 • Πηγαίνοντας προς την αρχαία πόλη της Λίνδου σταματάτε στην θαυματουργή Μονή της Παναγίας Τσαμπίκας πολιούχος θαυματουργή της περιοχής Αρχάγγελου.
 • Συνεχίζουμε προς Ακρόπολη – χωριό της Λίνδου με την υπέροχη βράχο Ακρόπολη να δεσπόζει στην κορυφή του χωριού. Θα περπατήσουμε στα γραφικά πλακόστρωτα ανάμεσα στα ολόλευκα σπιτάκια.
 • Ακολουθεί γεύμα και μπορούμε να κολυμπήσουμε στην καταγάλανη παραλία Βλύχα.
 • Επίσκεψη στις περίφημες πηγές Καλλιθέας, ένας ωραίος, μεγάλος και ιστορικός πολύχωρος χτισμένος σε φανταστική τοποθεσία. Με αίγλη του παλιού ελληνικού κινηματογράφου νομίζοντας κάπου θα δούμε την Αλίκη να εμφανίζεται.

 

5Η ΜΕΡΑ
Πρωινό και ελεύθερη μέρα για ψώνια και καφέ στην πόλη της Ρόδου ή προαιρετική εκδρομή με το καραβάκι στο νησί Σύμη για να προσκυνήσουμε στον Πανορμίτη – Αρχάγγελο Μιχαήλ.

 

6Η ΜΕΡΑ – 7η ΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό. Ελεύθερη  μέρα και το  απόγευμα επιβίβαση  στο πλοίο   και  αναχώρηση για τον Πειραιά. Άφιξη στο  Πειραιά το  πρωί  της  επόμενη  ημέρας

Πειρλαμβάνονται:
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια οικονομικής θέσεως
 • Ξενοδοχείο
 • Ημιδιατροφή
 • Μεταφορές – μετακινήσεις – εκδρομές βάσει προγράμματος
 • Αρχηγός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
Δεν περιλαμβάνονται:
 • Είσοδοι σε μουσεία , αρχαιολογικούς χώρους
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο 2610 634000