Πάσχα στη Σίφνο - Ferry Center

Πάσχα στη Σίφνο

Κόστος από 240,00

Παραδοσιακό κυκλαδίτικο Πάσχα στο νησί της γαστρονομίας

Αναχώρηση από Πάτρα

4 ημέρες

Ημερομηνία Αναχώρησης: 26/04

Κατηγορία:

Περιγραφή

1η ημέρα 

 

Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 02:45 π.μ. για το λιμάνι του Πειραιά. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο και σαλπάρουμε για Κυκλάδες 7:00 π.μ. Ταξίδι 5 ½ περίπου ωρών και άφιξη στις Καμάρες το λιμάνι της Σίφνου περίπου 12:50. Αποβίβαση, μεταφορά στον Πλατύ Γιαλό όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και ελεύθερος χρόνος για φαγητό, ξεκούραση. Το απόγευμα θα πάμε στην Απολλωνία, τη γραφική πρωτεύουσα του νησιού που συναρπάζει με την αρχιτεκτονική της. Χρόνος για βόλτες, φωτογραφίες, περιφορά επιταφίου, φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα 

 

Πρωινό και ώρα 09:00 π.μ. αναχώρηση για να περάσουμε από τα όμορφα Εξάμπελα, πατρίδα του Νικόλαου Τσελεμεντέ και του Αριστομένη Προβελέγγιου με κατεύθυνση το Βαθύ ένα ψαροχώρι με παράδοση στη κεραμική. Στη διαδρομή μας θα κάνουμε μια σύντομη επίσκεψη στη Μυκηναϊκή Ακρόπολη του Αγίου Ανδρέα με τα Κυκλώπεια Τείχη και μικρό μουσείο. Άφιξη στο Βαθύ και λίγος χρόνος για βόλτα και καφεδάκι ή φαγητό. Στην συνέχεια θα πάμε στη μεσαιωνική πρωτεύουσα του νησιού, τον οχυρωμένο οικισμό του Κάστρου που διατηρεί ανέπαφη τη μεσαιωνική ατμόσφαιρα με επιτύμβιες στήλες, κορμούς αγαλμάτων, επιγραφές και άλλα αρχαία μαρμάρινα αντικείμενα εντοιχισμένα σε διώροφα ή τριώροφα σπίτια αρχοντικά με βενετσιάνικες επιγραφές και οικόσημα και εκκλησίες που φανερώνουν το πλούσιο παρελθόν του οικισμού. Βόλτα στα σοκάκια και καφεδάκι. Το βράδυ θα πάμε για Ανάσταση στην Μονή Χρυσοπηγής που είναι η προστάτιδα του νησιού. Στην συνέχεια θα παρακαθίσουμε στο Αναστάσιμο τραπέζι με την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα, άλλα εδέσματα και Σιφνέικες γεύσεις. Θα τσουγκρίσουμε αυγά και θα ανταλλάξουμε ευχές. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα

 

Χριστός Ανέστη!! Απολαύστε το πρωινό σας. Επίσκεψη στην Βρυσιανή για την Αγάπη. Το μεσημεράκι θα έχουμε το Πασχαλινό μας γεύμα με Μαστέλο (παραδοσιακό Πασχαλινό φαγητό της Σίφνου με αρνάκι) και άλλες Σιφνέϊκες γεύσεις, ντόπιο κρασάκι και φυσικά θα στήσουμε το δικό μας γλεντάκι. Λίγο ξεκούραση και το απογευματάκι θα πάμε βόλτα στον Αρτεμώνα με τα όμορφα αρχοντικά και κατόπιν στην Απολλωνία για το κάψιμο του Ιούδα και την γιορτή των ντόπιων με χορευτικά. Εδώ θα παραμείνουμε για τις τελευταίες βόλτες και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

 

4η ημέρα 

 

Απολαύστε το πρωινό σας πριν αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο για τις Καμάρες, το λιμάνι του νησιού. Χρόνος για φαγητό και αγορές αναμνηστικών. Αργά το μεσημέρι επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους 14:10 για Πειραιά. Άφιξη στον Πειραιά περίπου 20:00 αποβίβαση και επιστροφή στην πόλη μας με ενδιάμεση στάση.

Περιλαμβάνονται:

  • Οι μεταφορές & περιηγήσεις με το πούλμαν (περνάει μαζί στο νησί)
  • Τα εισιτήρια επιβατών σε οικονομική θέση & πούλμαν Πειραιά – Σίφνος – Πειραιά με την Zante Ferries
  • Οι 3 διαν/σεις στο Παραδοσιακό HOTEL BENAKIS στον γραφικό Πλατύ Γιαλό
  • Αναστάσιμο δείπνο
  • Πασχαλινό γεύμα με Σιφνέικες παραδοσιακές γεύσεις
  • Συνοδός γραφείου – Ξενάγηση
  • Φ.Π.Α

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Τα ποτά
  • Ο φόρος διανυκτέρευσης στo ξενοδοχείο 1,5€ ανά δωμάτιο ανά διαν/ση και γενικά ότι ρητά δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις καλέστε μας στο 2610 634000