Ταξίδι στο Μεξικό - Ferry Center

Ταξίδι στο Μεξικό

Μεξικό

Το ταξίδι στο Μεξικό είναι αναμφίβολα μια εμπειρία ζωής και πολυπόθητος προορισμός για κάθε ταξιδιώτη. Μια χώρα γεμάτη αντιθέσεις με ιδιαίτερα και μοναδικά χαρακτηριστικά στον πολιτισμό, στην φύση και στο κλίμα της.

Πρωτεύουσα του Μεξικού και η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της χώρας, το Μέξικο Σίτι αποτελεί το οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας. Είναι αρκετά σύγχρονη πόλη αλλά παράλληλα κρατάει έντονα τα παραδοσιακά της στοιχεία. Το ιστορικό κέντρο της πόλης του Μεξικού είναι γεμάτο με εμβληματικά αποικιακά κτίρια, ιστορικά μνημεία και υπέροχα δείγματα αποικιακής αρχιτεκτονικής.

 

To Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας στεγάζεται σε ένα πανέμορφο κτίριο του 1960 και φιλοξενεί εκθέματα παγκοσμίου φήμης, όπως ευρήματα των πολυάριθμων προκολομβιανών πολιτισμών. Το συγκεκριμένο μουσείο υπόσχεται ένα ταξίδι στο παρελθόν από τον πολιτισμό των Αζτέκων μέχρι την ισπανική κατάκτηση.

Μέρος της ταυτότητας κάθε Μεξικανού αποτελεί η λατρεία προς την Παναγία της Γουαδελούπης. Σύμφωνα με την παράδοση η Παναγία εμφανίστηκε το 1531 σε έναν ιθαγενή και μιλώντας του στη γλώσσα των Αζτέκων, του ζήτησε να χτιστεί μία εκκλησία προς τιμήν της. Ο ναός της Παναγίας Γουαδελούπης αποτελεί τον σηµαντικότερο θρησκευτικό χώρο στο Μεξικό αλλά και έναν από τους κυριότερους χώρους προσκυνήµατος της καθολικής θρησκείας.

Μεξικό

Tο Τεοτιουακάν είναι η σημαντικότερη και μεγαλύτερη προκολομβιανή πόλη του Μεξικού, ο τόπος όπου δημιουργήθηκαν οι θεοί και στη συνέχεια δημιούργησαν τον κόσμο. Τα κύρια μνημεία της πόλης συνδέονται μεταξύ τους με ένα κεντρικό δρόμο 2 χιλιομέτρων, που ονομάζεται «Λεωφόρος των Νεκρών», καθώς πιστεύεται ότι ήταν στρωμένος με τάφους. Οι τεράστιες πυραμίδες αφιερωμένες στον ήλιο και την σελήνη, τα ανάκτορα διακοσμημένα με τοιχογραφίες και τελετουργικές εξέδρες είναι εμπειρίες και εικόνες που μένουν στην μνήμη κάθε επισκέπτη.

Acapulco Mexico

Από το ταξίδι μας στο Μεξικό δεν θα μπορούσε να λείπει μια εξόρμηση στο Ακαπούλκο, το διασημότερο παραθαλάσσιο θέρετρο της χώρας. Ένα μοναδικό τοπίο με σύγχρονα ξενοδοχεία, γνωστό για τις τροπικές παραλίες και τη νυχτερινή ζωή του, το Ακαπούλκο μας παρασύρει στους ρυθμούς του. Διασκεδάστε, χορέψτε και δειπνήστε σε εστιατόρια με κουζίνες από όλο τον κόσμο. Το Ακαπούλκο έχει κάτι για τον καθένα!

 

Πραγματοποιήστε την κράτηση σας στο 2610 634000 ή στο info@ferrycenter.gr