Μπλόγκ Ταξιδιού

-20% early booking για Ιταλία

Aπαντάμε στις ταξιδιωτικές ερωτήσεις σας !

Εσείς ρωτάτε, η έμπειρη ομάδα μας, απαντάει.

Αν ταξιδεύετε με όχημα και έχετε ήδη τα εισιτήριά σας εκτυπώμενα, σας συνιστούμε να βρίσκεστε στο λιμάνι τουλάχιστον 1 ώρα πριν από την ώρα αναχώρησης του πλοίου. Εάν ταξιδεύετε με όχημα και πρέπει να παραλάβετε τα εισιτήριά σας, σάς συνιστούμε να είστε στο λιμάνι τουλάχιστον 2 ώρες νωρίτερα. Για επιβάτες που ταξιδεύουν χωρίς όχημα, η άφιξη στην πύλη αναχώρησης σας 30 λεπτά προ απόπλου είναι επαρκής.

Στην Ferrycenter υποστηρίζουμε όλες τις εκπτώσεις που παρέχουν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες στην Ελλάδα. Εάν θεωρείτε ότι μπορείτε να επωφεληθείτε από κάποιον τύπο έκπτωσης αλλά δεν τον βρίσκετε στο site μας, τότε θα ήταν χαρά μας να το μοιραστείτε μαζί μας και να το ελέγξουμε για εσάς. Οι ακτοπλοϊκές παρέχουν έκπτωση για βρέφη, παιδιά, φοιτητές και πολύτεκνους (ή και τρίτεκνους ανά περιπτώσεις). 
Κάποιες εκπτώσεις είναι διαθέσιμες μόνο για Έλληνες πολίτες (π.χ. συνταξιούχοι του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου, ανάπηροι πολέμου, κτλ.).

Έχετε υπόψη σας ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, κατά τον έλεγχο, θα χρειαστεί να προσκομίσετε το ειδικό έγγραφο που πιστοποιεί ότι δικαιούστε τη συγκεκριμένη έκπτωση (ειδική ταυτότητα πολυτέκνων, πάσο, κάρτα ανεργίας κτλ).

Επιπλέον, κάποιες φορές οι ακτοπλοϊκές εταιρείες κάνουν ειδικές προσφορές για συγκεκριμένες ημερομηνίες ή προορισμούς. Αυτές οι προσφορές είναι άμεσα διαθέσιμες στην Ferrycenter. Με αυτά τα εισιτήρια συνήθως δεν δικαιούστε επιστροφή χρημάτων.

Η επιβεβαίωση της κράτησής σας περιλαμβάνει όλες τις σημαντικές λεπτομέρειες που απαιτούνται για τη συλλογή των εισιτηρίων σας, αλλά δεν θεωρείται εισιτήριο!

Κάποιες ακτοπλοϊκές εταιρείες δεν υποστηρίζουν ακόμα το ηλεκτρονικό εισιτήριο, έτσι οι επιβάτες καλούνται να παραλάβουν τα χάρτινα αποκόμματα των εισιτηρίων τους πριν από το ταξίδι τους. Όλες οι απαραίτητες λεπτομέρειες (αριθμός κράτησης, αριθμός εισιτηρίου, σημεία παραλαβής εισιτηρίων, κ.λπ.) περιλαμβάνονται στην τελευταία σελίδα επιβεβαίωσης της κράτησης, αλλά και στο επιβεβαιωτικό email που λαμβάνετε. Τα σημεία παραλαβής των ακτοπλοϊκών σας εισιτηρίων αναφέρονται παρακάτω:

  1. Από τα γραφεία μας,  (Κάθε μέρα απο 09:00-21:00 ).
  2. Από τα σημεία παραλαβής που εξυπηρετούν στο λιμάνι αναχώρησής σας. Αυτά τα σημεία περιλαμβάνουν κιόσκια εισιτηρίων στα λιμάνια ή τα κεντρικά πρακτορεία της εταιρείας (συνήθως βρίσκονται κοντά στο λιμάνι).

    Τα κιόσκια εισιτηρίων στα λιμάνια που βρίσκονται στην πύλη αναχώρησης σας, είναι πάντα ανοιχτά τουλάχιστον 45 λεπτά πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση του πλοίου, έτσι δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα σχετικά με τη παραλαβή των εισιτηρίων σας ανεξάρτητα από την ώρα αναχώρησής σας.

Σημαντική σημείωση: Από τη στιγμή που θα παραλάβεις τα εισιτήρια, για οποιαδήποτε ακύρωση ή τροποποίηση θα πρέπει να μας αποστείλεις τα χάρτινα αποκόμματα των εισιτηρίων σου στα γραφεία μας.

Ναι, μπορείτε.

Για να κάνετε κράτηση για μια ολόκληρη ιδιωτική καμπίνα για σας και τους συνεπιβάτες σας, θα πρέπει να επιλέξετε μία από τις διαθέσιμες ολόκληρες καμπίνες. Σε περίπτωση που ταξιδεύετε δύο επιβάτες, μπορείτε να επιλέξετε μια καμπίνα με δύο κρεβάτια και αν είστε τρεις επιβάτες και θέλετε να κοιμηθείτε στην ίδια καμπίνα, θα πρέπει να επιλέξετε ολόκληρη καμπίνα με τρία κρεβάτια. Ο ίδιος κανόνας ισχύει και για μια ολόκληρη καμπίνα τεσσάρων κλινών για την περίπτωση που είστε τέσσερις επιβάτες. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, ο ίδιος τύπος καμπίνας θα πρέπει να εφαρμοστεί σε όλους τους επιβάτες, καθώς οι καμπίνες κρατούνται στο σύνολό τους.

Εάν επιλέξετε τον ίδιο τύπο θέσεις για όλους τους επιβάτες πρέπει να δείτε την φράση «ολόκληρη καμπίνα» στις πληροφορίες του ταξιδιού (στη δεξιά πλευρά, κάτω από «Επιλεγμένες θέσεις και τιμές»). Αυτό επιβεβαιώνει ότι θα κάνετε κράτηση για ολόκληρη καμπίνα.

Κάθε εταιρεία έχει δικούς της κανονισμούς σχετικά με τις αποσκευές. Σας συστήνουμε να διαβάσετε την πολιτική της ακτοπλοϊκής εταιρείας με την οποία ταξιδεύετε για να αποφύγετε χρεώσεις για υπέρβαρες αποσκευές στο λιμάνι.

Συνήθως επιτρέπεται να επιβιβαστείτε στο πλοίο με μια μεγάλη αποσκευή έως 50 κιλά ανά άτομο. Σε περίπτωση που θέλετε να έχετε παραπάνω αποσκευές ή ειδικό αθλητικό εξοπλισμό, παρακαλώ σκεφτείτε την εναλλακτική υπηρεσία ταχυμεταφορών που είναι διαθέσιμη κατά την επιβίβαση. Σε περίπτωση που ταξιδεύετε με πλοίο χωρίς κατάστρωμα/γκαράζ καλό θα ήταν να επιβεβαιώσετε αυτή την εναλλακτική με την ακτοπλοΐκή εταιρεία.

Οι κατηγορίες οχημάτων διαφέρουν ανάλογα με τo δρομολόγιο, την ακτοπλοϊκή εταιρεία και τον τύπο του πλοίου.
Ορισμένες από τις κατηγορίες και οι αντίστοιχες προβλεπόμενες διαστάσεις οχημάτων είναι οι εξής:

Μικρό αυτοκίνητο: < 3,5 μέτρα σε μήκος και έως 2 μέτρα σε ύψος
Μεσαίο αυτοκίνητο: < 4,25 μέτρα μήκος και έως 2 μέτρα ύψος
Οικογενειακό αυτοκίνητο: > 4,25 μέτρα σε μήκος και έως 2 μέτρα σε ύψος

Να σημειωθεί ότι ως οικογενειακό αυτοκίνητο ορίζεται ένα κανονικό αυτοκίνητο με ελαφρώς μεγαλύτερο μέγεθος, που όμως δεν υπερβαίνει τα 2 μέτρα ύψος.

Τα οχήματα αναψυχής (αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, τροχόσπιτα, ρυμουλκούμενα τροχόσπιτα) και τα οχήματα ύψους άνω των 2 μέτρων θεωρούνται διαφορετικοί τύποι οχημάτων και δεν υπάγονται στην κατηγορία «οικογενειακό αυτοκίνητο».

Σε περίπτωση που μια ακτοπλοϊκή εταιρεία διαθέτει κάποια από τις παραπάνω επιλογές, θα υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία και στην ιστοσελίδα μας. Για πρόσθετο εξοπλισμό, όπως σχάρες οροφής & ρυμουλκούμενα, θα πρέπει να επικοινωνήσεις απευθείας με την ομάδα υποστήριξης πελατών μας, καθώς ενδέχεται να υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις.

Όσον αφορά τα επαγγελματικά οχήματα, όπως λεωφορεία, φορτηγά, βαν, και μίνι βαν, θα πρέπει να επικοινωνήσεις με την ακτοπλοϊκή εταιρεία για την έκδοση του εισιτηρίου σου.