Η Ραφήνα είναι το λιμάνι των Μεσογείων, στις ακτές της Ανατολικής Αττικής. Καλύπτει έκταση 19.000 στρεμμάτων και ο πληθυσμός της ανέρχεται στους 12.168 κατοίκους, σύμφωνα με την Απογραφή του 2011. Απέχει από την Αθήνα περίπου 25 χλμ. Το λιμάνι της σήμερα συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα της Ελλάδας και έχει πολύ μεγάλη κινητικότητα.

Σήμερα η Ραφήνα αποτελεί ουσιαστικά προάστιο της Αθήνας, χάρη στην Αττική Οδό που βελτίωσε την πρόσβαση από το κέντρο της πόλης αφού ενώνεται με την Λεωφόρο Μαραθώνος στο γειτονικό Πικέρμι. Τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη, καθώς ολοένα και περισσότερες ακτοπλοϊκές γραμμές επιλέγουν το λιμάνι της. Η πόλη απέχει 25 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας.

Δρομολόγια πλοίων από το λιμάνι της Ραφήνας.

Βρείτε όλες τις πληροφορίες για τα δρομολόγια πλοίων από Ραφήνα. Διαβάστε πιο κάτω για τα δρομολόγια, πόση ώρα διαρκεί η διαδρομή με το πλοίο και την απόσταση από τον Ραφήνα. Οργανώστε και προγραμματίστε το ταξίδι σας.

Το λιμάνι της Ραφήνας

Το λιμάνι της Ραφήνας

Από το λιμάνι της Ραφήνας αναχωρούν πλοία με προορισμό τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Επίσης εκτελούνται καθημερινά δρομολόγια από το λιμάνι της Ραφήνας προς την Πάρο, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τη Νάξο, την Τήνο, την Άνδρο και πολλά άλλα νησιά του Αιγαίου Πελάγους.

Ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Ραφήνα.

Καθημερινά εκτελούνται δρομολόγια από τη Ραφήνα προς τα νησιά, αλλά τα δρομολόγια είναι πιο συχνά κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής.

Ακτοπλοϊκά από Ραφήνα προς Σαντορίνη, Πάρο και Νάξο.

Το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο προς Σαντορίνη, Πάρο και Νάξο είναι μια από τις πιο δημοφιλής ακτοπλοϊκή διαδρομή από το λιμάνι της Ραφήνας. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι τα πλοία που εξυπηρετούν αυτήν τη διαδρομή λειτουργούν εποχιακά από Μάιο έως Οκτώβριο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του χρόνου, συνήθως υπάρχουν κάθε μέρα 2 πλοία προς Σαντορίνη, Πάρο και Νάξο. Η διάρκεια της ακτοπλοϊκής διαδρομής από τη Ραφήνα στη Σαντορίνη είναι περίπου 5-6 ώρες με ταχύπλοο. Η Hellenic Seaways σας ταξιδεύει στον προορισμό σας με άνεση και ασφάλεια.

Ακτοπλοϊκά από Ραφήνα προς Μύκονο, Άνδρο και Τήνο.

Καθημερινά γίνονται δρομολόγια πλοίων από τη Ραφήνα προς Μύκονο, Άνδρο και Τήνο και ολοχρονικώς. Το καλοκαίρι, υπάρχουν τουλάχιστον 9 ακτοπλοϊκές συνδέσεις ανά εβδομάδα μεταξύ της Ραφήνας και αυτών των νησιών. Το δρομολόγιο εξυπηρετείται από ταχύπλοα και συμβατικά πλοία. Η μέση διάρκεια του ταξιδιού στη Μύκονο είναι 2.5 ώρες με ταχύπλοο ενώ με συμβατικό πλοίο διαρκεί τουλάχιστον 4.5 ώρες. Η Bluestarferries σας ταξιδεύει στον προορισμό σας με άνεση και ασφάλεια.

Ακτοπλοϊκά από Ραφήνα προς Κρήτη.

Εποχικά λειτουργούν τα πλοία από Ραφήνα προς Ηράκλειο Κρήτης και συνήθως 7 φορές ανά εβδομάδα. Μόνο συμβατικά πλοία συνδέουν τη Ραφήνα με την Κρήτη και η διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου 13 ώρες.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ