Ταξίδι από την Ελλάδα στην Ιταλία.


To ακτοπλοϊκό ταξίδι Ελλάδα – Ιταλία δεν ήταν ποτέ πιο εύκολο και πιο άνετο.

Τα πλοία από Ιταλία προς Ελλάδα, αλλά και προς την αντίθετη κατεύθυνση, εκτελούνται με ακρίβεια όλο τον χρόνο.

Τα κύρια λιμάνια επικοινωνίας στην ιταλική πλευρά είναι το Μπάρι, η Ανκόνα, η Βενετία και η Τεργέστη. Τα τελευταία χρόνια σε αυτά έχει προστεθεί και η Ραβέννα.

Τα δρομολόγια από Ελλάδα για Ιταλία.

Βενετία

Από ελληνικής πλευράς, τα δρομολόγια εκτελούνται από τα λιμάνια της Πάτρας (220 χλμ. από την Αθήνα), της Ηγουμενίτσας (500 χλμ. από την Αθήνα) και της Κέρκυρας.

Η Πάτρα είναι πιο βολική πόλη για όσους έχουν τελικό προορισμό την Πελοπόννησο, την Αθήνα ή τη Στερεά Ελλάδα, στην οποία μπορείτε να μπείτε από τη γέφυρα στο Ρίο, πολύ κοντά στην Πάτρα.

Η Ηγουμενίτσα πρέπει να επιλεγεί αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε σε Βόρεια Ελλάδα, Μακεδονία και Θράκη.

Είναι επίσης εύκολο να φτάσετε από την Ηγουμενίτσα στην Αθήνα, απλά ο δρόμος θα διαρκέσει λίγο περισσότερο σε σχέση με την διαδρομή από την Πάτρα.

Τα πλοία για την Ιταλία πραγματοποιούνται καθημερινά όλο τον χρόνο.
Το καλοκαίρι, στα πιο δημοφιλή δρομολόγια αυξάνεται η συχνότητα των δρομολογίων από Ελλάδα για Ιταλία και αντίστροφα.

Η συντομότερη διαδρομή για την Ελλάδα είναι με πλοίο από το Μπρίντιζι, και η μεγαλύτερη διαδρομή από τη Βενετία και την Τεργέστη.

Όσον αφορά τα εισιτήρια για την διαδρομή από Ελλάδα για Ιταλία μπορείτε να τα προμηθευτείτε ακόμα την ημέρα της αναχώρησης.
Εάν το ταξίδι σας πρέπει να γίνει κατά την καλοκαιρινή περίοδο, τότε είναι προτιμότερό τα εισιτήρια να εκδοθούν νωρίτερα.

Διάρκεια δρομολογίων πλοίων

Επιλογές διαμονής στο πλοίο

Επιπλέον, εάν το ταξίδι διαρκεί πολλές ώρες τα πλοία διαθέτουν άνετα σαλόνια αλλά και κατάλληλους χώρους με αεροπορικά καθίσματα. Έτσι μπορείς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σου να είσαι ποιο άνετα και να απολαύσεις με μικρό κόστος όλες τις ανέσεις που θα βρεις στους κοινόχρηστους χώρους του πλοίου.

Επίσης μπορείτε να ταξιδέψετε χωρίς καμπίνα, αλλά απλώς να καθίσετε στο κατάστρωμα ή μια θέση παρόμοια με μια θέση αεροπλάνου, μειώνοντας έτσι περαιτέρω το κόστος του ταξιδιού.

Οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις με την Ιταλία αποτελούν έναν από τους ποιο βασικούς τρόπους μεταφοράς. Και αυτό είναι κατανοητό: το τεράστιο μήκος της ακτής της θάλασσας, τα πολυάριθμα νησιά, υπέροχα θαλάσσιους δρόμους προς τις γειτονικές χώρες. Επίσης, περισσότερα από ένα πορθμεία διασχίζουν τη Μεσόγειο προς την Ιταλία από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Κροατία, το Μαυροβούνιο.

Ελλάδα – Ιταλία με πλοίο

Τα πλοία από την Ελλάδα στην Ιταλία διακρίνονται για την άνεση ταξιδιού.

Superfast Ferries: Τα δρομολόγια των πλοίων εκτελούνται όλο το χρόνο. Το εισιτήριο για το πλοίο αυτής της εταιρείας κοστίζει 60-70 € για απλό, 80-95 € σε αεροπορική θέση και 400-700 € σε καμπίνα, ανάλογα με την κατηγορία που θα επιλέξετε. Υπάρχει επίσης ένα ευέλικτο σύστημα εκπτώσεων: για παιδιά, συνταξιούχους, οικογένειες, φοιτητές κ.λπ.

Bari

Ιταλία – Ιόνια Νησιά

Τα Ferry boats μπορούν να σας μεταφέρουν στην Ιταλία και τα Ιόνια Νησιά.

Ένα πλοίο θα μεταφέρει γρήγορα και αρκετά φθηνά όχι μόνο τουρίστες, αλλά και αυτοκίνητα σε κοντινές χώρες, αλλά και στα ιταλικά νησιά. Τα πιο δημοφιλή νησιά για τους ταξιδιώτες είναι η Σικελία, η Σαρδηνία, το Κάπρι και η Έλβα.

Κέρκυρα: ένας δημοφιλής προορισμός από Ιταλία

Η Κέρκυρα αποτελεί έναν δημοφιλή προορισμό για ταξιδιώτες από Ιταλία. Το νησί της Κέρκυρας συνδέεται απευθείας με πλοίο με την Ανκόνα, το Μπάρι, και το Μπρίντιζι της Ιταλίας.
Ο εκτιμώμενος χρόνος ταξιδιού από Μπάρι για Κέρκυρα είναι περίπου 11 ώρες.

Το ακτοπλοϊκό ταξίδι από το Μπάρι προς την Κέρκυρα διαρκεί 8-10 ώρες.
Η τιμή ενός εισιτηρίου για αυτό το δρομολόγιο είναι περίπου 50 € για μια κανονική θέση.

Λιμάνια της Ιταλίας

Η Γένοβα είναι ένα λιμάνι της Ιταλίας, το οποίο είναι ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα λιμάνια όχι μόνο της χώρας, αλλά και της Ευρώπης. Απολαύστε περιπάτους σε αυτή τη παραθαλάσσια πόλη, που περιβάλλεται από τείχος, που διατηρείται από τον 14ο αιώνα. Επίσκεψη στην Εθνική Πινακοθήκη της Λιγουρίας, επίσκεψη στο μουσείο Nazario Sauro που μετατράπηκε από πραγματικό υποβρύχιο, εξέταση των κτιρίων του παλατιού στο Palazzo San Giorgio και το αρχαίο λιμάνι.

Η Ιταλία διαθέτει τόσο μεγάλο αριθμό λιμανιών. Εκτός από τη Γένοβα και τη Σιβιταβέκια. Πλοίο για Ιταλία από γειτονικές χώρες μπορεί να σας μεταφέρει στη Σαβόνα, το Λιβόρνο, το Φιουμιτσίνο, τη Νάπολη, τη Ραβέννα και φυσικά, τη Βενετία.

Μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε τα μεγάλα λιμάνια της Ιταλίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Κατηγορίες: Ταξιδιωτικά νέα