Μια πόλη-λιμάνι με συναρπαστική και πανάρχαια ιστορία, γεμάτη ζωή, με αξιοθέατα που αξίζει να γνωρίσετε. Μια πόλη που απέκτησε μεγάλη ισχύ και ανάπτυξη και αποτέλεσε σημαντικό εμπορικό, πολιτισμικό και βιομηχανικό κέντρο ανά τους αιώνες. Από εδώ γίνονται όλες οι ακτοπλοϊκά συνδέσεις από τον Πειραιά προς τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Πολλοί επισκέπτονται τον Πειραιά για φαγητό, καφέ, διασκέδαση, αγορές, περιπάτους με θέα στη θάλασσα, επισκέψεις στα μουσεία και στα νεοκλασικά κτίρια που στέκονται αδιάψευστοι μάρτυρες του λαμπερού παρελθόντος του.

Περιηγηθείτε μαζί μας στον Πειραιά και ανακαλύψτε τις γοητευτικές γωνιές του που θα σας μείνουν αξέχαστες και θα σας κάνουν να τον επισκέπτεστε ξανά και ξανά!

Ταξιδεύοντας από και προς τον Πειραιά.

Ταξιδέψτε από και προς τον Πειραιά με την ANEK και απολαύστε ένα υπέροχο ταξίδι με το κύρος και την εμπειρία μιας από τις μεγαλύτερες ακτοπλοϊκές εταιρίες της Μεσογείου.

Η ΑΝΕΚ συνδέει τον Πειραιά με την Κρήτη, τα νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων με καθημερινά και εβδομαδιαία δρομολόγια, προσφέροντας υψηλή ποιότητα εξυπηρέτησης και αυθεντική κρητική φιλοξενία εν πλω.

Δρομολόγια πλοίων ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΚΡΗΤΗ.

Ο σύγχρονος στόλος και το άριστα καταρτισμένο πλήρωμα της ΑΝΕΚ, υπόσχονται ευχάριστη εν πλω διαμονή, με σεβασμό στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του σύγχρονου ταξιδιώτη. Τα πλοία της ANEK διαθέτουν ευρύχωρες καμπίνες όλων των κατηγοριών, άνετους και κλιματιζόμενους κοινόχρηστους χώρους με πολλές επιλογές για αναψυχή, μοντέρνα καταστήματα, gourmet εστιατόρια και café -bars.

Ιδιαίτερη φροντίδα έχει δοθεί στην γαστρονομία, με εκλεκτά μενού βασισμένα σε γνήσια κρητικά προϊόντα και γεύσεις της κρητικής και κουζίνας. Στα πλοία της ΑΝΕΚ προσφέρονται υπηρεσίες 24ωρου ίντερνετ (wi-fi και Internet Corner) σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Ακτοπλοϊκά συνδέσεις από τον Πειραιά.

Ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Πειραιά προς Κυκλάδες.

Καθημερινά αναχωρούν πολλά πλοία από τον Πειραιά προς τις Κυκλάδες. Την ποιο συχνή κίνηση έχουν τα  ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τον Πειραιά προς Μύκονο, από Πειραιά προς Σαντορίνη, από Πειραιά προς Πάρο και από Πειραιά προς Νάξο. Τα πλοία από Πειραιά προς Κυκλάδες αναχωρούν από πύλες E6, E7, E9 και E10 του λιμένα.

Ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Πειραιά προς Δωδεκάνησα.

Όλο τον χρόνο πραγματοποιούνται ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τον Πειραιά προς τα Δωδεκάνησα. Ανάμεσα στα πιο δημοφιλή ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τον Πειραιά είναι από Πειραιά προς Κω και από Πειραιά προς Ρόδο. Η Ε1 είναι η πύλη του Πειραιά που αναχωρούν τα πλοία προς Δωδεκάνησα.

Ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Πειραιά προς Κρήτη.

Τρία τουλάχιστον καθημερινά δρομολόγια πραγματοποιούνται από Πειραιά προς Κρήτη (Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά) όλο τον χρόνο. Τα δρομολόγια αυτά γίνονται ποιο συχνά κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Το ακτοπλοϊκό ταξίδι προς την Κρήτη διαρκεί τουλάχιστον 9 ώρες και συνήθως απαιτεί διανυκτέρευση, γι ‘αυτό συνιστάται η κράτηση καμπίνας. Τα πλοία προς Ηράκλειο και προς Χανιά αναχωρούν από τις πύλες E2 και E3, ενώ τα πλοία προς Ρέθυμνο αναχωρούν από τις πύλες E6 και E7.

Ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Πειραιά προς Σαρωνικό.

Καθημερινά αναχωρούν πολλά πλοία από τον Πειραιά προς τα νησιά του Σαρωνικού. Ωστόσο, το καλοκαίρι πραγματοποιούνται ακόμη περισσότερες ακτοπλοϊκές συνδέσεις. Μερικά από τα πιο τακτικά δρομολόγια πλοίων από τον Πειραιά είναι από Πειραιά προς Αίγινα, από Πειραιά προς Πόρο, από Πειραιά προς Ύδρα, από Πειραιά προς Αγκίστρι και από Πειραιά προς Σπέτσες. Από την πύλη Ε8 αναχωρούν τα πλοία προς τα νησιά του Σαρωνικού Κόλπου.

Ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Πειραιά προς νησιά Βορείου Αιγαίου.

Συχνά πραγματοποιούνται ακτοπλοϊκά συνδέσεις από τον Πειραιά προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Τα συχνότερα ακτοπλοϊκά δρομολόγια είναι από Πειραιά προς Ικαρία, από Πειραιά προς Χίο, από Πειραιά προς Λέσβο και από Πειραιά προς Σάμο. Από τις πύλες Ε2, Ε9 και Ε10 αναχωρούν τα πλοία προς Ικαρία και Σάμο, ενώ τα πλοία προς Χίο και Λέσβο αναχωρούν από την πύλη E2.

Λιμάνια ανταπόκρισης από Πειραιά.

Πειραιάς – Αίγινα, Λιμάνι – Αίγινα, Σουβαλα – Αγκίστρι, Μύλοι – Αγκίστρι, Λιμάνι – Αμοργός, Αιγιαλη – Αμοργοσ, Καταπολα – Ανάφη – Αντικύθηρα – Αστυπάλαια – Χαλκη – Χίος, Λιμάνι – Χίος, Μεστα – Κρήτη, Χανιά – Κρήτη, Ηράκλειο – Κρήτη, Ρέθυμνο – Κρήτη, Κισσαμος – Κρήτη, Σητεία – Δονουσα – Φολέγανδρος – Φούρνοι – Ερμιόνη – Υδρα Ικαρία, Αγ. Κηρυκος – Ικαρία, Ευδηλος – Οινούσσες – Ιος – Ηράκλεια – Κάλυμνος – Κάρπαθος, Διαφανι – Κάρπαθος, Λιμάνι – Κράσσο – Καβάλα – Κίμωλος – Κως, Λιμάνι – Κουφονήσι – Κύθηρα – Κύθνο – Λέρος – Λέσβος (Μυτιλήνη) – Λήμνος – Λειψοί – Μέθανα – ΜηλοςΜύκονοςΝάξος – Νίσυρο – Πάρος – Πατμος – Πορος – Πορτο Χελι – Ψαρα – Ρόδος – Σαμος, Καρλοβασι – Σαμοσ, Βαθυ – Σαντορινη, Θηρα – Σχοινουσα – Σεριφος – Σιφνος – Σιγρι (Μυτιληνη) – Σικινος – Σπετσες – Συμη, Λιμανι – Συρος- Θηρασια – Τηλος – Τηνος

Περισσότερες πληροφορίες για δρομολόγια πλοίων από Πειραιά στο τηλέφωνο 2610 634000.